fbpx




אני לא חושבת שיש מישהו שלא טעם או נחשף לרוטב בייגלה מלוח של גולדה, ואם עדיין לא טעמתם, רוצו לטעום. הפעם הייתי חייבת לנסות להכין אותו בבית, והוא יצא מדהים! לרוטב בייגלה מלוח שידכתי עוגת ביסקוויטים פשוטה וקלה להכנה, ואני חייבת להודות שמדובר בשידוך משמיים.

עוגת ביסקוויטים עם רוטב בייגלה מלוח | צילום: ספיר דהן
עוגת ביסקוויטים עם רוטב בייגלה מלוח | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות לפני שמתחילים

  • תוכלו להוסיף \ להפחית מהמלח לפי טעמכם האישי.
  • מומלץ להשתמש בבייגלה ״שטוחים״. הוא נשאר קריספי ולא מתרכך ברוטב (מניסיון).
  • כמובן שלאחר הקירור רוטב הבייגלה מתמצק, ולא נשאר נוזלי.
  • יש להשתמש בשוקולד בלונדי קרמל ללא תוספות.
  • ניתן לוותר על השמנת, ולהמיס את ממרח הלוטוס יחד עם הבלונדי, וכך לקבל מרקם פציח יותר.
  • במידה ותרצו עוגה גבוהה יותר, השתמשו בתבנית קטנה יותר.

מצרכים לעוגת ביסקוויטים עם רוטב בייגלה מלוח – תבנית מרובעת 26 ס”מ

לרוטב בייגלה

  • 200 גרם שוקולד בלונדי (2 חפיסות).
  • 90 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 30 גרם ממרח לוטוס חלק \ קראנץ (כף גדושה)
  • 2\1 כוס בייגלה טחון דק (כל סוג בייגלה).
  • 15 גרם שמן קנולה – ראו הערות במתכון (כף).
  • 4\1 כוס בייגלה שטוחים שבורים גס.
  • 4\1 כפית מלח.

לעוגת הביסקוויטים

  • 375 גרם ביסקוויטים וניל – שרוול וחצי.
  • 240 מ”ל חלב – כוס (להרטבת הביסקוויטים)
  • 625 מ”ל שמנת מתוקה (1/2 2 מיכלים).
  • 50 גרם פודינג וניל (5 כפות).
  • 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
  • כפית מחית וניל \ תמצית וניל.
  • 125 גרם גבינה לבנה (2\1 קופסה).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת עוגת הביסקוויטים: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, חלב (4\1 כוס), פודינג ומחית וניל. מקציפים כמה דק’ עד לקבלת קרם יציב וחלק אך לא נוקשה מדיי.
  2. מוסיפים את הגבינה הלבנה, ומעבדים כ-2 דק’ עד להטמעה.
  3. טובלים את הביסקוויטים בחלב, ומסדרים בשכבה אחידה על גבי התבנית. מורחים מחצית מהקרם ומיישרים בעזרת פלטה.
  4. טובלים שוב ביסקוויטים, ומסדרים אותם מעל הקרם.
  5. מורחים את יתרת הקרם ומיישרים בשכבה אחידה.
  6. הכנת רוטב בייגלה מלוח: בקערה רחבה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד בלונדי ושמנת מתוקה.
  7. ממיסים בפולסים קצרים (חשוב לערבב בין פולס לפולס כדי למנוע מהשוקולד להישרף), מערבבים ומניחים בצד לצינון.
  8. בקערה נוספת ממיסים את ממרח הלוטוס בפולסים קצרים, ומוסיפים אותו בהדרגה אל קערת השוקולד.
  9. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הבייגלה לאבקה. מוסיפים אל קערת השוקולד ומערבבים.
  10. מוסיפים בייגלה שבור גס ומלח ומערבבים שוב (תטעמו את הרוטב, במידה ותירצו עוד מליחות הוסיפו מעט מלח).
  11. במידה והרוטב מספיק נוזלי, אין צורך להוסיף את השמן. הוסיפו אותו רק במקרה הצורך.
  12. שופכים מעל העוגה ומיישרים בעזרת פלטה לשכבה דקה ואחידה.
  13. מכניסים למקרר למשך כ-3 שעות לפחות.
  14. לאחר הקירור חותכים לריבועים וזוללים.

אולי תאהבו גם: עוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן | עוגת קרמבו | עוגת גבינה פירורים | עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן ללא אפייה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.