את המתכון לרולדה הזאת כדאי שתשמרו, היא ללא ספק הכי מוצלחת שתכינו. הרולדה יוצאת דקה ואחידה כך שהיא לא משתלטת על הטעם, וגם חלקה ויפה כך שאפילו לא תצטרכו לצפות אותה מבחוץ. כשאני צריכה להכין קינוח טעים, יפה ומהיר, אני מכינה רולדת ריבת חלב שבין רגע הופכת לקינוח מרשים.

מצרכים לרולדה

  • 70 גרם אבקת שקדים.
  • 70 גרם אבקת סוכר.
  • 2 ביצים L.
  • 60 גרם קמח.
  • 140 גרם חלבונים.
  • 70 גרם סוכר.
  • קורט מלח.

לקרם

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 2 כפות פודינג וניל.
  • כפית תמצית וניל.
  • 1/4 כוס חלב.
  • כוס ריבת חלב – למריחה ומעט לזילוף.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  2. בקערה שמים קמח שקדים ואבקת סוכר ומערבבים לאיחוד.
  3. מוסיפים את הביצים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת נעשית מעט לבנה.
  4. מוסיפים את הקמח מעט בכל פעם, וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד להיווצרות בועות, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  6. מקפלים את הקצף אל תערובת החלמונים עד לאיחוד.
  7. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור, ומשטחים את התערובת בשכבה דקה ואחידה.
  8. אופים למשך 8-10 דק’ עד השחמה קלה.
  9. מניחים את הרולדה לצינון מלא.

מכינים את הקרם

  1. בקערת מיקסר מניחים את כל החומרים ומקציפים לקצפת יציבה.
  2. מורחים את ריבת החלב על הרולדה בעזרת פלטה קטנה, לאחר מכן מורחים את הקרם ומיישרים.

    מורחים את ריבת החלב על הרולדה בעזרת פלטה קטנה, לאחר מכן מורחים את הקרם ומיישרים.

  3. בעזרת גלגלת חותכים את הרולדה לרצועות שוות בגודלן, ומגלגלים לצורת שבלול.
  4. בעזרת פלטה נקייה מנקים את שאריות הקרם שיצא בעת הגילגול.
  5. בשקית זילוף עם צנטר כוכב שמים מעט ריבת חלב, מעמידים את מיני הרולדות על משטח או תבנית ומזלפים את ריבת החלב מעל.
  6. ניתן לגרד מעל מעט שוקולד לבן.

חשוב לדעת

  • ניתן להשאיר גם כרולדה אחת גדולה.
  • במקום ריבת חלב תוכלו למרוח נוטלה או כל ממרח אחר שאתם אוהבים, אבל היא כבר לא תהיה רולדת ריבת חלב 🙂
  • את הרולדות שמורים בקופסא סגורה במקרר עד כ- שבוע ימים.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend