fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

רוב האנשים חוששים מהכנת בצק עלים ביתי, ומעדיפים להשתמש בבצק עלים קנוי מהסופר. אומנם התהליך ארוך ודורש מעט סבלנות, אבל זה לגמרי לא מסובך. אני תמיד אוהבת שיש לי בצק עלים מוכן במקפיא, ככה ניתן לשלוף כמתחשק ולהכין מאפה מלוח, או מילפיי מתוק ומפנק.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים

  • 250 גרם קמח לחם.
  • 250 גרם קמח לבן.
  • 15 גרם מלח.
  • 250 מ”ל מים קרים.
  • 400 גרם חמאה – לקיפול.

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  1. יש להקפיד לעבוד על משטח מקומח.
  2. לוודא תמיד שהבצק לא נדבק למשטח העבודה.
  3. אם הבצק מתחמם מדיי והחמאה נמסה, יש לעצור את הרידוד ולהכניס שוב לקירור.
  4. בין קיפול לקיפול הבצק חייב לנוח לפחות שעה במקרר, אין אפשרות לוותר על שלב זה.
  5. ניתן להמיר את קמח הלחם לקמח לבן, אך יכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד מעט מים.

בצק עלים ביתי – אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומלח ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה, ולשים עד שמתקבל בצק מעט פירורי ולא אחיד.

    מוסיפים את המים בהדרגה,  ולשים עד שמתקבל בצק מעט פירורי
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים עד לקבלת כדור בצק (להימנע מלישת יתר).

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  4. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים לקירור של שעתיים.

בינתיים, מכינים את ריבוע החמאה לקיפולים

  1. פורסים נייר אפייה ומניחים על מחצית ממנו את בלוק החמאה. מקפלים את צידו השני כך שיכסה את החמאה.

    פורסים נייר אפייה ומניחים על מחצית ממנו את בלוק החמאה. מקפלים את צידו השני כך שיכסה את החמאה.

    פורסים נייר אפייה ומניחים על מחצית ממנו את בלוק החמאה. מקפלים את צידו השני כך שיכסה את החמאה.
  2. מקפלים את צידי הנייר ומרדדים לריבוע בעובי של 1 ס”מ.

    מקפלים את צידי הנייר ומרדדים לריבוע בעובי של 1 ס"מ
  3. מכניסים לקירור עד לשלב הקיפולים.
  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לצורת מלבן, מניחים את ריבוע החמאה באמצע ומקפלים את הבצק כריצר’ץ.

    מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לצורת מלבן, מניחים את ריבוע החמאה באמצע ומקפלים את הבצק כריצר'ץ.

    מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לצורת מלבן, מניחים את ריבוע החמאה באמצע ומקפלים את הבצק כריצר'ץ.
  5. מסובבים את הבצק כך שקו התפר יהיה לאורך ומרדדים.


  6. מסובבים שוב את הבצק מהאורך לרוחב ומרדדים מעט (לשמר כמה שניתן את צורת המלבן).
  7. מסובבים שוב לאורך ומקפלים את הבצק לשלוש.




  8. מסובבים את הבצק כך שקו התפר נמצא מימין, מרדדים לאורך ושוב מקפלים את הבצק לשלוש.
  9. עוטפים היטב בניילון נצמד, ומכניסים לקירור של שעה לפחות.
  10. לאחר הקירור מקמחים משטח עבודה, מרדדים לאורך ומקפלים לשלוש.
  11. לאחר מכן מסובבים את הבצק כך שקו התפר נמצא מימין, שוב מרדדים לאורך ושוב מקפלים לשלוש.
  12. סה”כ הגענו לסט של – 4 קיפולים של שלוש, עוטפים בניילון נמצד ומקררים לשעה עד לסט הקיפולים האחרון.
  13. לאחר הקירור שוב חוזרים על אותה הפעולה עד שמגיעים לסט של- 6 קיפולים של שלוש.
  14. זהו! יש לנו בצק עלים ביתי 🙂 עוטפים בניילון נצמד ומקררים 5 שעות עם עדיפות ללילה שלם.
  15. לאחר הקירור ניתן כבר להשתמש בבצק, אם לא משתמשים בו באותו היום מכניסים למקפיא כשהוא עטוף היטב.

חשוב לדעת

  • ניתן להקפיא את הבצק עד כ-5 שבועות.
  • לא ניתן להפשיר ולהקפיא שנית.
  • ניתן להסתפק בסט של 4 קיפולים, אך לדעתי מאוד כדאי להמשיך לסט האחרון.

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.