המרת מידות ומשקלות

סט מידות אוניברסלי

1 כוס240 מ”ל
1 כף15 מ”ל
1 כפית5 מ”ל

חומרי בסיס

1 כוס קמח140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס קמח מלא 125 גרם | 1 כף = 8 גרם
1 כוס קורנפלור140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס קקאו140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס סולת200 גרם | | 1 כף = 10 גרם
1 כוס סוכר לבן / סוכר דמררה (חום בהיר)200 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס (דחוסה) סוכר חום כהה240 גרם | 1 כף = 15 גרם
1 כף מלח20 גרם | 1 כפית = 5 גרם
1 כוס קמח תפו”א140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס אבקת סוכר120 גרם | 1 כף = 8 גרם
כוס קמח תופחכוס קמח לבן + כפית אבקת אפייה

אבקות ושמרים

1 כפית אבקת אפייה5 גרם
1 כפית סודה לשתייה5 גרם
1 כפית שמרים יבשים5 גרם
1 כף אינסטנט פודינג וניל10 גרם
1 שקית אבקת ג’לטין14 גרם | 1 כפית = 5 גרם
1 כפית פקטין צהוב5 גרם

יבשים ותבלינים

1 כוס פרג טחון100 גרם
1 כוס שקדים / אגוזים טחונים100 גרם
1 כוס אגוזים קצוצים85 גרם
1 כוס שיבולת שועל100 גרם
1 כוס קוקוס טחון100 גרם
1 כף קינמון טחון10 גרם | 1 כפית = 5 גרם
1 כפית הל טחון5 גרם
1 כפית נס קפה5 גרם

נוזלים, רטבים וסירופים

1 כוס מים240 מ”ל | 1 כף = 15 מ”ל
1 כוס חלב / חלב סויה / שקדים וכו’240 מ”ל |  | 1 כף = 15 מ”ל
1 כוס מיץ תפוזים / מיץ לימון240 מ”ל  | 1 כף = 15 מ”ל
1 כף אספרסו (המשקה)15 מ”ל (“אספרסו קצר” במכונות קפה לסוגיהן)
1 כוס שמנת מתוקה240 מ”ל  | 1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל  | 1 כף = 15 מ”ל
1 מיכל שמנת חמוצה200 מ”ל
1 מיכל יוגורט200 מ”ל
1 כוס שמן200 גרם
1 גביע גבינה לבנה250 גרם
1 כפית תמצית וניל5 מ”ל
1 כוס שמן קוקוס200 גרם
1 כוס דבש / סילאן360 גרם  | 1 כף = 20 גרם
1 כוס סירופ תירס / גלוקוזה360 גרם | 1 כף = 20 גרם
1 כוס סירופ מייפל אמיתי320 גרם או 240 מ”ל

ביצים

ביצה Sמתחת ל-53 גרם | חלמון = כ-16 גרם | חלבון = כ-36 גרם
ביצה Mבין 53 ל-62 גרם | חלמון = כ-20 גרם | חלבון = כ-42 גרם
ביצה Lבין 63 ל-73 גרם | חלמון = כ-24 גרם | חלבון = כ-48 גרם
ביצה XLלמעלה מ-73 גרם | חלמון = כ-28 גרם | חלבון = כ-52 גרם

ממרחים ותוספות

1 כוס ריבת חלב400 גרם
1 כוס ריבה330 גרם
1 כוס חמאת בוטנים250 גרם
1 כוס נוטלה250 גרם
1 כוס ממרח חלבה400 גרם
1 כוס טחינה גולמית240 גרם
1 כוס פירות יער קפואים125 גרם
1 כוס פצפוצי אורז50 גרם
1 כוס צימוקים קטנים150 גרם
1 כוס שיבולת שועל שלמה / דקה100 גרם
1 כוס שומשום140 גרם
1 כוס שוקולדצ’יפס200 גרם
1 כוס פירורי ביסקוויט110 גרם
1 פחית קרם / חלב קוקוס400 גרם
1 פחית חלב מרוכז ממותק398 גרם

הערות חשובות

  • בכל המתכונים, אלא אם כתוב אחרת, מומלץ להשתמש בביצים בגודל L (בחלק מהמתכונים כמות הביצים תירשם בגרמים ולכן כדי לקבל תוצאות זהות מפעם לפעם מומלץ לשקול).
  • המרת שמרים: כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל פי 3 (למשל: 10 גרם שמרים יבשים = 30 גרם שמרים טריים)
  • בכל המתכונים מומלץ להשתמש במשקל דיגיטלי על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר.
  • לא כל מתכון אפשר או כדאי להמיר למידות בנפח. מתכונים מסובכים ו/או בעלי מצרכים רבים מומלץ להכין על פי מידות משקל בלבד.
  • במתכונים שדורשים שמן, מומלץ להשתמש בשמן צמחי עם טעם ניטרלי כמו שמן קנולה, חמניות, תירס או סויה. שמן זית מתאים למתכונים מאוד ספציפיים ובאופן כללי עדיף לא לאפות איתו באופן קבוע. שמן קוקוס (במצבו המוקשה) משמש תחליף מוצלח לחמאה (לא תמיד ובהתאם למתכון).
  • על מנת להמיר גודל תבניות (עגולות) יש להוסיף או להחסיר 10% לכל 1 ס”מ בהיקף. לדוגמה, אם נמיר רינג בקוטר 20 לרינג בקוטר 22, נכפיל את הכמויות ב-1.2 (כלומר, נוסיף 20%). אם נרצה הפוך להפחית כמויות (קוטר 22 ל-20), נחלק ב-0.8 (כלומר נוריד 20%).
Send this to a friend