כשאומרים ערב שבת, אני מדמיינת את השולחן ערוך בכל טוב. חלות של שבת מונחות מתחת לכיסוי, ואת כל המשפחה סביב השולחן ממתינים בקוצר רוח לדג החריף.

אם יש דבר אחד שלעולם לא אוותר עליו בשבת, אלו הן החלות!

אין כמו חלות טריות, אווריריות, שחומות וריחניות.

מצרכים

  • קילו קמח.
  • כף וחצי שמרים יבשים.
  • 3 כפות סוכר.
  • כף גדושה מלח.
  • 1/2 3 כוסות מים (ראו הערה במתכון).
  • 1/2 כוס שמן.
  • ביצה טרופה לציפוי.
  • שומשום.

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים 3 כוסות מים ואת השמן, ומתחילים בלישה.
  3. במידה ורואים שהבצק מעט יבש ולא מתגבש, מוסיפים את יתרת המים וממשיכים בלישה.
  4. מוסיפים את המלח, ולשים כ-8 דק’ לקבלת בצק אחיד, נעים ומעט דביק.
  5. מעבירים את הבצק לקערה, משמנים מעט את הבצק ומכסים במגבת מטבח נקייה.
  6. מתפיחים את הבצק בטמפ’ החדר כ- שעה או עד להכפלת הנפח (לאחר חצי שעה של התפחה, לשים את הבצק מעט בידיים וממשיכים בהתפחה).
  7. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 70 גרם.
  8. יוצרים נחשים ארוכים, וקולעים לצמה (משתדלים לא לקלוע את הצמה באופן אדוק מדיי).
  9. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ודואגים למרווחים.
  10. מכסים את החלות במגבת רחבה, ומתפיחים אותן בטמפ’ החדר כ- 40 דק’ (לא לדלג על שלב זה!).
  11. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  12. טורפים בקערה ביצה, מברישים את החלות היטב ומפזרים מעליהן שומשום.

    חלות לשבת (לחם בית) | צילום: ספיר דהן

  13. אופים 20-25 דק’ עד להשחמה.
  14. כשהחלות יוצאות מהתנור, מכסים אותן שוב במגבת נקייה ומכניסים את התבנית הבאה.

חשוב לדעת

  • מכמות הבצק מתקבלות כ-5 חלות.
  • ניתן להפחית ממשקל הכדורים במידה ורוצים חלות קטנות יותר.
  • ניתן כמובן ליצור לחמניות במקום חלות.
  • חשוב לשים לב למרקם הבצק, ולא להוסיף את כל כמות המים בבת אחת.
  • ניתן להקפיא את החלות בשקית אטומה.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend