2   +   10   =  

כשמתחשק לי משהו מתוק וקליל, אני מכינה טארט שוקולד.

הוא שוקולדי בטירוף, ממכר והכי חשוב – מהיר להכנה.

הדבר הכי קשה בהכנת טארט שוקולד, הוא להתאפק לא לזלול אותו לפני ההגשה.

מצרכים לקלתית

  • 200 גרם ביסקוויטים.
  • 100 גרם חמאה מומסת.
  • 1 כף קקאו.

מצרכים למילוי השוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר.
  • 160 גרם שוקולד חלב.
  • 300 מ”ל שמנת.
  • 20 גרם חמאה.
  • כפית תמצית וניל.
  • 1/4 כפית מלח.

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים, וקקאו וטוחנים לאבקה.
  2. מוסיפים את החמאה המומסת, ומעבדים שוב לאיחוד.
  3. בתבנית טארט מלבנית (או בתבנית טארט עגולה קוטר 24) משטחים היטב את תערובת הביסקוויטים.
  4. מכניסים להקפאה עד להכנת המילוי.
  5. להכנת המילוי: בקערה שמים את השוקולדים והחמאה, ומניחים בצד.
  6. בסיר קטן מרתיחים שמנת לסף רתיחה, ושופכים על השוקולדים.
  7. מחכים כדקה ומערבבים היטב לאיחוד.
  8. מוסיפים מלח, ותמצית וניל ומערבבים שוב.
  9. מוצאים את הקלתית, שופכים את בלילת השוקולד ומכניסים למקרר ל- 3 שעות לפחות.
  10. לאחר הקירור, ממיסים מעט שוקולד חלב ומזלפים פסים.

חשוב לדעת

  • את הטארט מאחסנים בקופסא אטומה במקרר עד כ-שבוע.
  • ניתן לקשט באגוזים, פיסטוקים וכל העולה על דמיונכם 🙂

ממליצה לבקר במתכונים נוספים שלי: עוגת טורט אגוזי לוז גבוהה ורכה | מילפיי אישי (קרם שניט) עם קרם דיפלומט | עוגת שמרים קראנץ׳.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend