fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

סופגניות… מרוב שהן טעימות, כבר ניתן למצוא אותן כמעט כל השנה, אבל כמובן שאי אפשר לחגוג את חג החנוכה בלעדיהן. אומנם בחנוכה יש כל כך הרבה דברים שאפשר להכין כגון ספינג’, לביבות, דונאטס ועוד המון, אבל אני הכי אוהבת את הסופגניה הקלאסית, רכה ותפוחה, עם מילוי ריבה פשוטה ומעט אבקת סוכר.

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • כדי לקבל סופגניות תפוחות ורכות, יש להקפיד על זמני התפיחה.
  • טמפ’ השמן צריכה להיות בין 160- 170 מעלות. במידה וטמפ’ השמן גבוהה מדיי, הסופגניה תישאר בצקית מבפנים.
  • יש לגזור ריבועים מנייר אפייה ולהניח מתחת לכל סופגניה.
  • לאחר ההתפחה, מטגנים את הסופגניות יחד עם נייר אפייה, לאחר כמה שניות נייר האפייה יצוף ויהיה ניתן להסיר אותו.

מצרכים לכ- 12 סופגניות

  • 500 גרם קמח.
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 50 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 2 ביצים L.
  • 145 מ”ל מים (2\1 כוס + 3 כפות).
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • קורט מלח.

למילוי קלאסי

  • ריבת תות חלקה.
  • אבקת סוכר – לציפוי.

מילוי לואקר

  • 100 גרם שוקולד חלב.
  • כף מחית נוגט (אם אין לכם, תוכלו להמיר בנוטלה).
  • 40 גרם וופל לואקר גרוס גס.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים שמן, ביצים ותמצית וניל ולשים במהירות נמוכה עד להיווצרות גושי בצק.
  3. מוסיפים מים ומלח, ולשים במשך כ- 10 דק’ עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק (במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים).
  4. משמנים את הידיים במעט שמן, ומעבירים את הבצק לקערה רחבה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר במשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח (בימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
  5. לאחר ההתפחה, לשים את הבצק להוצאת אוויר, ומחלקים את הסופגניות לכדורים במשקל של כ-60-70 גרם (עובדים עם ידיים מקומחות קלות).
  6. מניחים את הסופגניות במרווחים על גזרות של נייר אפייה, מרססים \ מברישים כל סופגניה במעט שמן, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה למשך כ-שעה.



    סופגניות ביתיות | צילום: ספיר דהן



  7. ממלאים סיר רחב בשמן (השמן צריך להגיע לפחות עד חצי מגובה הסיר), ומניחים לו להגיע לטמפ’ של 160-170 מעלות.
  8. מניחים את הסופגניות בשמן על הצד עם נייר האפייה, (לאחר כמה שניות נייר האפייה יצוף ויהיה ניתן להסיר אותו בעזרת מלקחים). מטגנים את הסופגניה במשך כ-2 דק’ מכל צד עד להזהבה. מעבירים את הסופגניות אל תבנית מרופדת בנייר סופג, ומניחים להן להתקרר מעט.



    סופגניות ביתיות | צילום: ספיר דהן



  9. יוצרים חור קטן במרכז הסופגניה, ובעזרת שקית זילוף ממלאים ריבה ומפזרים אבקת סוכר.
  10. למילוי לואקר: ממיסים את שוקולד החלב בפולסים קצרים, מוסיפים כף מחית נוגט \ נוטלה ומערבבים.
  11. מוסיפים שברי וופל לואקר ומערבבים.
  12. מניחים לצינון כמה דק’, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בכל סופגניה.
  13. אם נשאר לכם מהמילוי, תוכלו לקשט איתו את הסופגניה.
סופגניות ביתיות | צילום: ספיר דהן
סופגניות ביתיות | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: טארט שוקולד מהיר וללא אפייה | מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מאפינס אוכמניות | קרמבו ביתי

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.