fbpx




סופגניות… מרוב שהן טעימות, כבר ניתן למצוא אותן כמעט כל השנה, אבל כמובן שאי אפשר לחגוג את חג החנוכה בלעדיהן. אומנם בחנוכה יש כל כך הרבה דברים שאפשר להכין כגון ספינג’, לביבות, דונאטס ועוד המון, אבל אני הכי אוהבת את הסופגניה הקלאסית, רכה ותפוחה, עם מילוי ריבה פשוטה ומעט אבקת סוכר.

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • כדי לקבל סופגניות תפוחות ורכות, יש להקפיד על זמני התפיחה.
  • טמפ’ השמן צריכה להיות 170 מעלות, כדי שהסופגניה תאפה היטב גם מבפנים.
  • יש לגזור ריבועים מנייר אפייה ולהניח מתחת לכל סופגניה.
  • לאחר ההתפחה, מטגנים את הסופגניות יחד עם נייר אפייה, לאחר כמה שניות נייר האפייה יצוף ויהיה ניתן להסיר אותו.

מצרכים לכ- 12 סופגניות

  • 500 גרם קמח.
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 60 גרם שמן.
  • 50 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 2 ביצים L.
  • 145 מ”ל מים.
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • קורט מלח.

למילוי קלאסי

  • ריבת תות חלקה.
  • אבקת סוכר – לציפוי.

מילוי לואקר

  • 100 גרם שוקולד חלב.
  • כף מחית נוגט (אם אין לכם, תוכלו להמיר בנוטלה).
  • 40 גרם וופל לואקר גרוס גס.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את השמן, הביצים ותמצית הוניל ומתחילים ללוש.
  3. מוסיפים את המים והמלח, לשים במשך כ- 10 דק’ עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק (במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים).
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר במשך כ-שעה עד להכפלת הנפח.
  5. לאחר ההתפחה, לשים מעט את הבצק להוצאת אוויר, מחלקים את הסופגניות לכדורים במשקל 70 גרם.
  6. מניחים כל סופגניה על נייר אפייה, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה למשך שעה.



    סופגניות ביתיות | צילום: ספיר דהן



  7. בסיר רחב שמים שמן, ומניחים לו להגיע לטמפ’ של 170 מעלות.
  8. מניחים את הסופגניות בשמן על הצד של נייר האפייה.



    סופגניות ביתיות | צילום: ספיר דהן



  9. מטגנים במשך 2-3 דק’ מכל צד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  10. מניחים להתקרר מעט, ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.
  11. למילוי לואקר: ממיסים את שוקולד החלב בפולסים קצרים, מוסיפים כף מחית נוגט \ נוטלה ומערבבים.
  12. מוסיפים שברי וופל לואקר ומערבבים.
  13. מניחים לצינון כמה דק’, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בכל סופגניה.
  14. אם נשאר לכם מהמילוי, תוכלו לקשט איתו את הסופגניה.
סופגניות ביתיות | צילום: ספיר דהן
סופגניות ביתיות | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: טארט שוקולד מהיר וללא אפייה | מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מאפינס אוכמניות | קרמבו ביתי

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.