בילדותי, מאוד אהבתי את עוגיות הקרמוגית התעשיתית, זאת עם מילוי השוקולד הנוזלי (אתם יודעים למה אני מתכוונת – קרמוגית של אסם!). לא מזמן נתקלתי בהן שוב בסופר, ונזכרתי שבעצם אף פעם לא ניסיתי להכין אותן.

אחד היתרונות בהכנת מוצר תעשייתי אצלכם בבית הוא היכולת לשלוט במרכיבים ובכמויות, מה שעוזר להתאים את המתכון לטעם שלכם, בדיוק כמו במתכון הזה. תוכלו להחליף את הנוטלה בקרם חלווה, ממרח לוטוס או כל דבר אחד.

אז כן, הכנתי ויצא מעולה! והנה המתכון לעוגיות קרמוגית נוטלה מושלמות, שלרוב נחות בצנצנת על השיש במטבח בדיוק ל24 שעות לפני שהן נעלמות.

מצרכים לכ-30 עוגיות קרמוגית

  • 210 גרם חמאה.
  • 170 גרם סוכר דמררה.
  • 105 גרם סוכר לבן.
  • 350 גרם קמח.
  • 2 ביצים.
  • כפית תמצית וניל.
  • 2 כפיות קורנפלור.
  • כפית אבקת סודה לשתיה.
  • כפית אבקת אפייה.
  • קורט מלח.
  • כוס נוטלה – למילוי.

אופן ההכנה

  1. בעזרת 2 כפות יוצרים תלוליות (טבליות, גבעות) של נוטלה, ומקפיאים עד להרכבת העוגיות.
  2. בקלחת שמים חמאה, וממיסים על אש קטנה תוך כדי עירבוב, עד שנוצרת חמאה בצבע עינברי המדיפה ריח אגוזים (או בשמה המקצועי ״חמאה חומה״).
  3. מעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים את הסוכרים ותמצית הוניל וטורפים היטב.
  4. מוסיפים ביצה אחת אחרי השניה, וטורפים לאיחוד.
  5. בקערה נוספת מערבבים את כל החומרים היבשים.
  6. שופכים לבלילה מעט בכל פעם מתערובת היבשים, וטורפים היטב עד שאין גושים והבצק אחיד.
  7. מעבירים את הבצק לניילון נצמד, ומקפיאים חצי שעה.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. קורצים מבצק העוגיות עיגולים במשקל 30 גרם.
  10. משטחים בידיים את העוגיות לצורת “פיתה”, מניחים תלולית נוטלה ומגלגלים לעיגול.
  11. מסדרים את העוגיות במרווחים שווים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 12 דק’.
  12. מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין ואז זוללים. הנה לכם עוגיות קרמוגית ביתיות.

חשוב לדעת

  • ניתן להוסיף לבצק העוגיות 100 גרם שוקולד צ’יפס.
  • את עוגיות הקרמוגית שומרים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.
  • ניתן להשתמש בסוכר חום כהה.
  • כפי שהזכרתי בהתחלה, תוכלו להחליף את הנוטלה בכל מילוי אחר שתרצו – שוקולד לבן, לוטוס, ממרח חלווה וכל דבר אחר שיכול להתאים 🙂

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend