כבר הרבה זמן שאני בחיפוש אחר עוגת הגבינה המושלמת, אחת שלא דחוסה, עמוסה בהמון גבינות, אלא רכה כמו ענן (כן כן, ענן! אחרי שתכינו גם אתם עוגת גבינה יפנית, תבינו למה התכוונתי).

ההכנה שלה מאוד פשוטה ומהירה, והתוצאה פשוט נפלאה! 

נכון, היא אולי לא עוגת גבינה קלאסית כמו שאתם מכירים, אבל אחרי שתכינו אותה היא תככב אצלכם במטבח (ולא רק בחג השבועות). 

לקחתי את המתכון המקורי והכנסתי את השינויים שלי.

יש להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ או ברינג מרובע. 

מצרכים לעוגה

  1. 250 גרם גבינת שמנת בטמפ’ החדר.
  2.  6 ביצים בטמפ’ החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים.
  3. 50 גרם חמאה.
  4. 100 מ”ל חלב.
  5. ½ כפית תמצית וניל.
  6. 60 גרם קמח.
  7. 20 גרם קורנפלור (כ- ½  2 כפות).
  8. קורט מלח.
  9. 135 גרם סוכר (כ- ⅔  כוס).
  10. מעט גרידת לימון (לא חובה, אבל מוסיף המון).

מצרכים לציפוי

  1. 300 מ”ל שמנת מתוקה.
  2. 30 גרם פודינג וניל.
  3. ½ כפית תמצית וניל.
  4. ⅓ כוס חלב.
  5. ½ כוס ריבת חלב איכותית.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות, מניחים בתחתית התנור מגש עם מים עד ⅓ גובה (העוגה תונח בתוך התבנית עם המים).
  2. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בנייר אפייה, ולאחר מכן עוטפים את התבנית ב-2 שכבות של נייר כסף כדי שהמים לא יחדרו לעוגה.
  3. בסיר שמים את החלב, גבינת השמנת והחמאה. 
  4. מחממים על אש נמוכה ומערבבים כל הזמן עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  5. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון של כמה דק’.  
  6. בקערה גדולה טורפים את החלמונים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 
  7. כשמסת הגבינות התקררה מעט, שופכים אותה בזרם דק תוך כדי טריפה לקערת החלמונים. 
  8. מנפים אל תוך הבלילה את הקמח והקורנפלור וטורפים שוב.
  9. מוסיפים את גרידת הלימון, תמצית הוניל והמלח וטורפים לאיחוד. 
  10. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב וגמיש.
  11. מקפלים אל תוך תערובת הגבינות את המרנג כמה פעמים עד לאיחוד. 
  12. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית המוכנה ו”דופקים” מעט בשיש להוצאת בועות אוויר. 
  13. מניחים את העוגה בתוך התבנית עם המים החמים, אופים במשך 25 דק’ ב-160 מעלות.
  14. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-60 דק’.

    העוגה מוכנה כאשר היא זהובה ורוטטת מעט במרכז. 
  15. מכבים את התנור, אך משאירים את העוגה לעוד כ-15 דק’.
  16. לאחר 15 דק’ מוצאים את העוגה מהתנור, ונותנים לה להתקרר מעט בטמפ’ החדר.
  17. מקלפים את הנייר ומניחים במקרר למנוחה של לילה.  
  18. לאחר לילה במקרר מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה יחד עם פודינג וניל, תמצית וניל והחלב לקצפת יציבה אך לא סמיכה מדיי. 
  19. מכניסים לתוך שקית זילוף צנתר חלק ויוצרים פסים עם מרווחים לאורך העוגה (בדיוק כמו בתמונה).
  20. בשקית זילוף נוספת מזלפים ברווחים שיצרנו את ריבת החלב. 

חשוב לדעת: 

  • את העוגה יש לאחסן במקרר בכלי סגור עד 5 ימים. 
  • ניתן לוותר על הציפוי ולפזר אבקת סוכר במקום.
  • גובה העוגה יורד מעט לאחר הצינון – אין צורך בפאניקה 🙂
  • לגרסה נטולת גלוטן ניתן להמיר את הקמח בכמות זהה של קורנפלור. 

שאלות? הכנתם עוגת גבינה יפנית? מוזמנים לכתוב לי למטה, אשתדל לענות לכולם 🙂

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend