fbpx




מי קבע שלכל מתכון צריך הקדמה? הרי בינינו – כולם מדלגים על ההקדמה ויש צוללים למתכון… ועם המתכון הזה, אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר – באמת שכדאי לכם להתחיל בהכנות, מכיוון שכל דקה חשובה ומקרבת אתכם למחמאות ול-״וואו״ שתתחילו לשמוע בבית.

אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן
אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן

מצרכים לבצק השמרים

  • 630 גרם קמח (2\1 4 כוסות).
  • 15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי).
  • 70 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 160 מ”ל מים.
  • 160 מ”ל חלב.
  • 70 גרם שמן (4\1 כוס).
  • ביצה L.
  • 5 גרם מלח (כפית).
  • 200 גרם חמאה (ראו הערות).

לקרם הפטיסייר

  • 250 מ”ל חלב (כוס + כף).
  • 45 גרם סוכר (2\1 4 כפות).
  • 25 גרם קורנפלור (2\1 2 כפות).
  • 2 חלמונים L.
  • כפית תמצית וניל איכותית.

לפיזור

  • 100 גרם שוקולד צ’יפס.
  • מעט חלב – להברשה.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת קרם הפטיסייר: בקערה שמים חלמונים וסוכר וטורפים היטב.
  2. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים שוב לאיחוד חומרים.
  3. בקלחת שמים את החלב ותמצית הוניל ומרתיחים כ- 2 דק’, שופכים בזרם איטי לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת (מה שיבטיח לנו שהחלמונים לא יהפכו לחביתה).
  4. שופכים בחזרה לקלחת את כל התערובת ומבשלים עד הסמכה תוך כדי טריפה (נזהרים שלא לשרוף את התערובת).
  5. פורסים ניילון נצמד ושופכים את הקרם, עוטפים היטב ומכניסים למקרר עד לשימוש.
  6. הכנת בצק השמרים: בקערה רחבה שמים שמרים, מים, חלב וסוכר ומערבבים, מכסים ומניחים בצד למשך כ- 5 דק’.
  7. לאחר מכן מוסיפים שמן וביצה וטורפים היטב.
  8. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד להיווצרות גושי בצק, עוברים ללוש עם הידיים עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק.
  9. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר כ- שעה או עד להכפלת הנפח.
  10. לאחר ההתפחה, מקמחים משטח עבודה במעט קמח ולשים להוצאת אוויר.
  11. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים (אם הבצק דביק תוכלו להיעזר במעט קמח).
  12. מניחים את הכדורים על נייר אפייה מקומח מעט, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים אותם במשך כ- 30 דק’.
  13. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כדור לעלה ארוך (לא חייב להיות סימטרי, בסוף מיישרים את הקצוות) .
  14. ממיסים את החמאה במיקרו במשך כ- 20 שניות, עד שהיא רכה למריחה אך לא נמסה.
  15. מורחים את העלה בחמאה בשכבה אחידה.




    אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן



  16. מרדדים כדור נוסף ומניחים מעל העלה שמרוח בחמאה.




    אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן



  17. מורחים חמאה על העלה הנוסף, וממשיכים באותו האופן עם שאר הכדורים.
  18. מניחים את העלה האחרון ומורחים גם אותו בחמאה.
  19. חוצים את הבצק לחצי, ומניחים אחד על גבי השני.




    אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן




  20. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-שעה.
  21. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה במעט קמח וגם את הבצק.
  22. מרדדים למלבן ארוך, ומישרים את הקצוות.
  23. מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקרר, מעבירים אותו לקערה וטורפים אותו מעט בכדי “לפתוח” אותו.
  24. מורחים את קרם הפטיסייר בשכבה אחידה על הבצק, ומפזרים שוקולד צ’יפס.




    אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן





  25. מקפלים את צידי הבצק למרכז (כמו מעטפה), ומקפלים את צד שמאל על צד ימין.



    אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן



    אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן

  26. חותכים את הגליל לאצבעות דקות.




    אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | צילום: ספיר דהן



  27. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים את האצבעות על הצד הפתוח (שהמילוי פונה כלפי מעלה).
  28. מברישים במעט חלב, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20-30 דק’ או עד להשחמה.
  29. מניחים לצינון וזוללים.

חשוב לדעת

  • את אצבעות הוניל שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • מומלץ לחמם את אצבעות הוניל כ- 10 שניות במיקרו לפני שאוכלים.

עוד מתכונים: עוגת וניל ברוטב טופי קרמל ובייגלה | פחזניות פררו רושה | עוגת שיש שוקולד וניל

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.