fbpx



בהמשך לטרנד המלוח-מתוק: תארו לכם עוגת וניל רכה, רוטב עשיר של טופי קרמל ושברי בייגלה מלוח שמאזן את כל המתיקות. הביס המושלם? תצטרכו להכין בכדי לגלות! (רמז: כן!)

עוגת וניל ברוטב טופי קרמל | צילום: ספיר דהן
עוגת וניל ברוטב טופי קרמל | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית מרובעת 25 ס”מ

לעוגת הוניל

  • 3 ביצים L.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 120 מ”ל חלב (4\3 כוס).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • 210 גרם קמח (2\1 1 כוסות).
  • כפית אבקת אפייה.
  • קורט מלח.
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • מעט חלב להברשה (ראו הערות).

לרוטב טופי קרמל

  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 240 מ”ל מים (כוס).
  • 240 מ”ל חלב (כוס).
  • 10 גרם קורנפולר (כף).
  • 30 גרם חמאה (2 כפות).
  • כפית תמצית וניל.

לפיזור

  • 50 גרם בייגלה שמיניות מלוח, שבור גס.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת העוגה: מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  3. בקערה רחבה שמים ביצים, סוכר ותמצית וניל וטורפים היטב.
  4. מוסיפים חלב ושמן וטורפים שוב.
  5. מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ושופכים אל בלילת הרטובים.
  6. טורפים היטב, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  7. שופכים את בלילת העוגה אל התבנית, ומכניסים לתנור למשך כ- 30 דק’ (יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה כדי לבדוק האם היא מוכנה).




    עוגת וניל ברוטב טופי קרמל | צילום: ספיר דהן




  8. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מלא.
  9. הכנת רוטב טופי קרמל: במחבת רחבה שמים סוכר, ומבשלים על אש נמוכה עד להמסה וקבלת גוון קרמל, ניתן לערבב כל הזמן בעזרת כף סילקון. (חשוב לוודא שהסוכר לא נשרף, אחרת הוא יצא מר)




    עוגת וניל ברוטב טופי קרמל | צילום: ספיר דהן



  10. מוסיפים בזהירות את המים ומערבבים, הקרמל יתגבש וידבק לכם אל הכף אך אין סיבה להילחץ, ממשיכים לערבב כל הזמן עד שהוא נמס בחזרה. (התערובת מבעבעת ועלולה להשפריץ – היזהרו!).
  11. מערבבים את החלב עם הקורנפלור ושופכים אל התערובת, מבשלים על אש נמוכה במשך כ- 5 דק’ , תוך כדי עירבוב מתמיד.
  12. מוסיפים את קוביות החמאה, ומבשלים עוד כמה דק’ עד להסמכה.
  13. מניחים לצינון כ- 2 דק’.
  14. מברישים את העוגה במעט חלב, ושופכים את רוטב הטופי קרמל.



    עוגת וניל ברוטב טופי קרמל | צילום: ספיר דהן


    עוגת וניל ברוטב טופי קרמל | צילום: ספיר דהן


  15. מכניסים לקירור למשך כ- 3 שעות לפחות.
  16. לאחר הקירור שוברים בייגלה ומפזרים על העוגה.
  17. חותכים לריבועים ומגישים 🙂

מתכונים נוספים: עוגיות לימון וקוקוס | עוגיות בלונדי ובייגלה | עוגיות שקדים קטנטנות | עוגת קרם יוגורט לימונית עם בצק פריך

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.