מחפשים ארוחת ערב קלילה וטעימה?
מאפה בצל ופטריות המורכב מבצק רך ואוורירי, פטריות טריות, בצל וגבינות.

שאמשיך לפרט או שכבר הלכתם להכין? 🙂

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים ל- 7 מאפים

  • 520 גרם קמח פיצה.
  • 10 גרם שמרים טריים.
  • 20 מ”ל שמן זית.
  • כפית מלח.
  • 310 מ”ל מים חמימים.
  • ביצה טרופה לציפוי.
  • שומשום.

מצרכים למילוי

  • בצל אחד.
  • 5-6 פטריות פורטובלו (טריות).
  • 50 גרם גבינת מוצרלה.
  • 50 גרם גבינה צהובה.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה

  1. לבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח והשמרים ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את המלח, ומערבבים לאיחוד.
  3. מוסיפים מים ושמן זית, ולשים במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  4. משמנים קערה במעט שמן זית, ומניחים בתוכה את הבצק.
  5. מכסים, ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך שעה וחצי (יש ללוש את הבצק כל חצי שעה).
  6. למילוי: חותכים בצל לרצועות דקות, ומקפיצים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.
  7. חותכים את הפטריות ומוסיפים למחבת, מקפיצים עד לריכוך ומכבים את האש.
  8. מסננים מנוזלים, ומניחים בצד לקירור מוחלט.
  9. מוסיפים את הגבינות והתבלינים, ומניחים במקרר עד להרכבה.
  10. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל- 7 חלקים שווים.
  11. מקמחים היטב משטח עבודה, ומרדדים לעיגול דק.
  12. מניחים על חצי עיגול מהמלית, ואת החצי הנוסף מקפלים מעל.
  13. מהדקים היטב (ניתן להעזר במזלג), ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  14. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים מעט שומשום.
  15. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד להזהבה.
  16. מגישים עם סלט קטן בצד 🙂

חשוב לדעת

  • אם יש ברשותכם אבן אפייה, מומלץ לאפות עליה את המאפים.
  • מאפה בצל ופטריות ניתן להקפאה, ופשוט להוציא ולחמם כשרוצים.

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הוואטסאפ? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.