fbpx



עתידות: אתם כנראה תכינו את המאפה החלומי הזה שוב ממש ממש בקרוב!
מאפה תרד בולגרית וצנוברים מבצק עלים זה ה-דבר לכל שעה ביום. תוכלו להכין כמות, להקפיא (ללא אפיה), ולהכניס לתנור מתי שרק תרצו.

אני הכנתי את המאפה מבצק עלים ביתי (מתכון בקישור למטה), אך גם בצק עלים קנוי יעבוד לא רע 🙂

מאפה תרד בולגרית נשמע כמו משהו שתמצאו רק במאפיה… אז זהו שלא.

מצרכים

למילוי

  • 200 גרם עלי תרד טריים.
  • 150 גרם גבינה בולגרית.
  • 50 גרם צנוברים.
  • בצל לבן אחד חתוך לקוביות קטנות.
  • 15 גרם שמן זית.
  • 4\1 כפית מלח.
  • 4\1 כפית פלפל שחור.
מאפה תרד בולגרית וצנוברים | צילום: ספיר דהן
מאפה תרד בולגרית וצנוברים | צילום: ספיר דהן

אופן ההכנה

  1. הכנת המילוי: בסיר רחב ממלאים מים עד 4\3 גובה ומביאים לרתיחה.
  2. שוטפים היטב את עלי התרד, ומכניסים לתוך המים הרותחים למשך כ-30 שניות לחליטה קצרה.
  3. מסירים מהאש, מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים (כדי לעצור את בישול התרד).
  4. במחבת שמים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את עלי התרד והתבלינים ומקפיצים כ- 2 דק’.
  5. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
  6. הרכבת המאפה: מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים את בצק העלים לצורת ריבוע.
  7. מפזרים את תערובת התרד, ומעל, את הגבינה הבולגרית והצנוברים.
  8. מגלגלים לצורת גליל וחותכים ליחידות.
  9. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים במרווחים.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15-20 דק’.
  11. כשהמאפים יוצאים מהתנור, מברישים אותם במעט שמן זית.

חשוב לדעת

  • עלי התרד מתכווצים לאחר הבישול, מומלץ לא להוריד מהכמות.

אולי תאהבו גם: מאפה בצל ופטריות | פאי לזניה | בורקיטס גבינות וזיתים | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.