אולי תופתעו, אבל בעוגיות האלו התאהבתי בכלל כשנפשתי במלון רויאל ביץ׳ באילת, היה להן טעם מיוחד והייתי חייבת לנסות ולשחזר אותן בבית. שיחקתי עם הטעמים ושיפרתי עד שהגעתי לתוצאה הרצויה. עוגיות גרעינים וחמוציות – על פניו נשמע פשוט, אבל הן יצאו מושלמות וממכרות – אני ובעלי לא הצלחנו להפסיק לנשנש.

את העוגיות אופים פעמיים, וזה מה שתורם למרקם פריך וקראנצי.

מצרכים לכ-20 עוגיות:

  • 50 גרם סוכר לבן.
  • 50 גרם סוכר דמררה.
  • ביצה L.
  • 50 מ”ל שמן.
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 30 גרם גרעיני חמניה.
  • 30 גרם גרעיני דלעת.
  • 20 גרם חמוציות.
  • 20 גרם שומשום.
  • חצי כפית קינמון.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
  2. בקערה שמים את הסוכרים עם הביצה וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים לאיחוד.
  4. מוסיפים את כל תכולת הקמח, גרעיני החמניה, גרעיני הדלעת, שומשום, חמוציות וקינמון, ומערבבים עד לקבלת בצק דביק.



  5. פורסים נייר אפייה על תבנית התנור ומתחילים בעיצוב העוגיות.
  6. מרטיבים היטב את הידיים במים ומעצבים לשלושה כיכרות קטנים.
  7. אופים 20 דק’ עד להשחמה קלה, מוצאים מהתנור ומניחים לצינון של 10 דק’.
  8. לאחר מכן חוצים כל כיכר לאורך וחותכים לריבועים קטנים (ניתן לפזר מעל מעט קינמון).



  9. מסדרים בתבנית ואופים שוב כ- 15 דק’ עד השחמה ו”יבוש” העוגיות (להיזהר לא לשרוף).
  10. מצננים היטב ומעבירים לצנצנת אטומה.

חשוב לדעת:

  • ניתן לעצב את העוגיות גם לעיגולים, אך לא אופים פעמיים, אלה פעם אחת בלבד.
  • ניתן להשמיט או להחליף תוספות לפי טעמכם, אבל עוגיות גרעינים וחמוציות זה ה-דבר.

ממליצה לבקר במתכונים נוספים שלי: עוגיות פלורנטין עם ריבת משמש, עוגיות ריפעת מרוקאיות (רייף), עוגיות קרואסון קוקוס.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend