ריפעת, רייפה, רייף או פשוט מציות. לא משנה איך אתם נוהגים לקרוא להן, הן ללא ספק העוגיות הכי אהובות לצד כוס התה – או בשמן הנוסף: עוגיות תה מרוקאיות.
הן דקות, פריכות, מלאות ארומה ועם טעם עדין של זרעי שומר.

יש מנהג מעניין להכין אותן לצאת יום הכיפורים, אך הן מתאימות כמובן לכל עת ומצב רוח.

המלצה שלי: להכפיל את הכמות, כי כנראה תתחרטו על כך שלא הכנתם עוד.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים לכ- 40 עוגיות ריפעת

  • 300 גרם קמח.
  • 200 גרם קמח מלא.
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס).
  • 180 גרם שמן (3/4 כוס).
  • 2 ביצים.
  • 40 גרם שומשום (ניתן להפחית).
  • 1 כף זרעי שומר.
  • 55 מ”ל מיץ תפוזים/ מים (מוסיפים במידת הצורך).
  • 8 גרם אבקת אפייה.
  • קורט מלח.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים סוכר, שמן, ביצים, מיץ תפוזים, שומשום, מלח, וזרעי שומר ומערבבים לאיחוד.
  2. מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה, ומעבדים לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות נעים אך לא דביק, במידה ומרגישים במהלך הלישה שהבצק יבש, ניתן להוסיף מעט נוזלים).
  3. מניחים את הבצק לנוח בטמפ’ החדר לכ-30 דק’.
  4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  5. מקמחים היטב נייר אפייה, ומניחים עליו את הבצק. מניחים מעל הבצק עוד נייר אפייה, ומתחילים לרדד לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ.
  6. בעזרת גלגלת / מזלג, מחוררים את הבצק, ומיישרים את השוליים.
  7. חותכים לריבועים בגודל הרצוי, ומניחים על תבנית התנור (לא מרימים את העוגיות מנייר האפייה, כדי לשמור על צורתן).
  8. אופים בחום של 170 מעלות למשך 15-20 דק’.
  9. מחכים לקירור מוחלט של העוגיות, ומעבירים לצנצנת אטומה.
  10. הכנתם כוס תה? קחו ריפעת!

חשוב לדעת

  • במקום גרגירי שומר ניתן להשתמש באניס.
  • כל תנור שונה מהשני, לכן כדאי לשים לב לזמני האפייה.

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הוואטסאפ? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.