fbpx




עוגיות לימון וקוקוס רכות ויפיפות – כל מה שתצטרכו כדי להכין עוגיות לימון וקוקוס מושלמות זה קערה, מטרפה וכמה דקות פנויות. העוגיות מתחסלות במהירות, אז אל תגידו שלא אמרתי.

עוגיות לימון וקוקוס | צילום: ספיר דהן
עוגיות לימון וקוקוס | צילום: ספיר דהן

מצרכים

  • 2 ביצים L.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 85 מ”ל שמן (2\1 כוס פחות כף).
  • 300 גרם קמח. (2 כוסות + 2 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • מיץ מלימון אחד.
  • כפית גרידת לימון.
  • 50 גרם קוקוס לציפוי (2\1 כוס).
  • מעט פיסטוקים לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה רחבה מניחים גרידת לימון, מיץ לימון, 2 ביצים וסוכר, וטורפים היטב.
  3. תוך כדי טריפה מוסיפים גם את השמן.
  4. מערבבים יחד קמח ואבקת אפייה, ומוסיפים בכל פעם 2 כפות מתערובת הקמח אל תערובת הרטובים, וטורפים לבלילה נוזלית.
  5. לקראת סוף הוספת הקמח, מתחילים ללוש עם הידיים עד לקבלת כדור בצק.
  6. יוצרים כדורים, מגלגלים בקוקוס ונועצים חצאי פיסטוק במרכז כל עוגיה (אם הבצק דביק וקשה לכם לגלגל לכדורים, תוכלו לקרר את הבצק כ- 20 דק’ ואז ליצור עוגיות).



    עוגיות לימון וקוקוס | צילום: ספיר דהן


  7. מסדרים את העוגיות במרווחים, על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים כ- 14-15 דק’ (תוכלו לבדוק את תחתית העוגיה כדי לדעת האם היא מוכנה)
  9. מניחים לצינון מלא וזוללים.

חשוב לדעת

  • אל תתפתו להוסיף עוד קמח, הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.

אולי תאהבו גם: עוגיות שיבולת שועל ושקדים ב-5 דקות | עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | עוגיות פלורנטין עם ריבת משמש | עוגיות ריבה סנדוויץ׳

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.