אם צנצנת העוגיות במטבח התרוקנה, עוגיות ריבה כאן לעזרה! בצק שקדים פריך, ריבת תות מתוקה ומעט אבקת סוכר. כשאני יודעת שהאורחים בדרך ובא לי להכין עוד משהו פשוט וזריז, הן בהחלט הפיתרון.

תודו באמת, עוגיות ריבה מחזירות אתכם קצת אחורה בזמן… נוסטלגיה.

הן טעימות בכל צורה, עם כל ריבה או אפילו שוקולד. אז מה כבר אפשר עוד לספר בשבחן? אה כן, ילדים מתים עליהן, וההכנה פשוטה להפליא, אז הרגישו חופשי לשתף אותם בתהליך ההכנה.

מצרכים לכ- 30 עוגיות ריבה

  • 220 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
  • 130 גרם סוכר.
  • 2 ביצים.
  • 100 גרם שקדים קלויים וטחונים לאבקה.
  • 370 גרם קמח.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 5 גרם אבקת אפייה.
  • 1 כפית תמצית וניל.

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה והסוכר כ-5 דק’.
  3. מוסיפים ביצים ותמצית וניל, ומעבדים עד להטמעה.
  4. מוסיפים מעט קמח בכל פעם עד לאיחוד (יש להימנע מעיבוד יתר).
  5. עוטפים את בצק העוגיות בניילון נצמד, ומקררים כשעה.
  6. לאחר הקירור, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  7. מקמחים היטב משטח עבודה, ומרדדים לעובי של כחצי ס”מ.
  8. קורצים לעיגולים (או פרחים, או ריבועים, או לכל צורה שמתחשקת לכם) ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  9. במחצית מהעיגולים קורצים עיגול קטן באמצע.
  10. אופים ב-170 מעלות, 12-15 דקות עד הזהבה.
  11. לאחר הקירור מזלפים ריבה על העוגיות השלמות, ואת העוגיות עם החור מניחים מעל.
  12. זורים אבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.

חשוב לדעת

  • ניתן למלא את העוגיות בכל ריבה שתבחרו.
  • את העוגיות שומרים בטמפ’ החדר.
  • לגרסה פרווה, ניתן להמיר את החמאה בנטורינה/מחמאה.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend