fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת אגוזים וקצפת שהולכת לככב אצלכם בבית. עוגת טורט אגוזים רכה וטעימה בטירוף, ללא הפרדת ביצים, ללא מיקסר וב-2 דקות של עבודה, שניתן בקלות להכין בגרסה פרווה. אליה שידכתי קרם וניל הכי פשוט וסטנדרטי עם גרידת שוקולד. אין ספק שזו עוגה מדהימה וקלה להכנה שגם ילדים וגם מבוגרים יהנו ממנה. החיסרון היחיד בעוגת אגוזים וקצפת הוא שפשוט אי אפשר להסתפק בחתיכה אחת 🙂

עוגת אגוזים וקצפת | צילום: ספיר דהן
עוגת אגוזים וקצפת | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת אגוזים וקצפת – תבנית מרובעת 26 ס”מ \ 24 ס”מ לעוגה גבוהה יותר

לטורט אגוזים

  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 150 גרם סוכר (2\1 כוס + 5 כפות).
  • 200 מ”ל חלב (כוס פחות 4 כפות).
  • 70 גרם אגוזי מלך טחונים דק (4\3 כוס)
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • ביצה L בטמפ’ החדר.

לקרם

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה (2 מיכלים).
  • 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
  • 30 גרם פודינג וניל (3 כפות)
  • כפית תמצית וניל.
  • שוקולד מגורד (אני גירדתי חטיף כיף כף אבל תוכלו לבחור את מה שאתם אוהבים)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה \ משמנים.
  2. מניחים את אגוזי המלך במעבד מזון, וטוחנים בפולסים קצרים (חובה בפולסים קצרים אחרת האגוזים יפרישו שומן ויהפכו לעיסה).
  3. בקערה רחבה מניחים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים אל הקערה סוכר, חלב, אגוזים טחונים, שמן וביצה. טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
  4. שופכים את הבלילה אל התבנית, ואופים במשך כ-20-22 דק’.
  5. מניחים לצינון מלא ומתחילים בהכנת הקרם.
  6. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, פודינג, חלב ותמצית וניל. מקציפים עד להיווצרות קרם יציב.
  7. מוסיפים אל הקרם שוקולד מגורד ומקפלים להטמעה. מורחים את הקרם על גבי הטורט בשכבה אחידה.
  8. עוטפים את התבנית ומכניסים למקרר למשך כ-שעתיים.
  9. חותכים לקוביות וזוללים.

חשוב לדעת

  • לגרסה פרווה ניתן להמיר את החלב לחלב סויה \ שיבולת שועל. לקרם תוכלו להשתמש בקצפת צמחית ולגרד שוקולד מריר.

אולי תאהבו גם: עוגת קרמו שוקולד ופרלינה | צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים | עוגת קרם יוגורט לימונית עם בצק פריך | עוגת טורט זברה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.