fbpx




עוגת קרם יוגורט סופר מפנקת, עם בצק פריך לימוני וקרם יוגורט עשיר. העוגה ממש קלה להכנה, והטעם זה כבר סיפור אחר… העוגה מזכירה בטעמה עוגת גבינה פירורים רק בגירסת היוגורט, עם נגיעות של לימון ופריכות נהדרת.

מצרכים לתבנית עגולה 20 ס”מ:

לבצק הפריך

  • 2 חלמונים L.
  • 70 גרם סוכר (3\1 כוס).
  • 70 גרם חמאה מומסת.
  • 190 גרם קמח (כוס + 5 כפות).
  • כף גרידת לימון (ניתן להוריד מהכמות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • קורט מלח.

לקרם יוגורט

  • 2 חלבונים L.
  • 65 גרם סוכר (3\1 כוס).
  • 400 גרם יוגורט (כל מעדן יוגורט חלק יתאים).
  • 40 גרם קמח (4 כפות שטוחות).
  • כפית תמצית וניל.
  • כפית מיץ לימון.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק הפריך: בקערה רחבה מניחים את החלמונים והסוכר, וטורפים היטב במשך כ- 2 דק’.
  2. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ונוזלית.
  3. מוסיפים את הקמח, גרידת הלימון, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים בעזרת כף עץ עד להיווצרות גושי בצק גדולים, לסיום לשים מעט עם הידיים עד לאיחוד (להימנע מעיבוד יתר).



    עוגת קרם יוגורט | צילום: ספיר דהן


  4. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, כדור גדול וכדור קטן.



    עוגת קרם יוגורט | צילום: ספיר דהן



  5. את הכדור הקטן עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר עד לשימוש.
  6. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט, משטחים את הכדור הגדול על תחתית התבנית בשכבה אחידה (השתדלו שהתחתית לא תיהיה עבה מדי).



    עוגת קרם יוגורט | צילום: ספיר דהן



  7. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים למקרר עד להכנת הקרם.
  8. הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את החלבונים, ומקציפים כ- 2 דק’ עד להיווצרות בועות.
  9. מוסיפים את הסוכר, וממשיכים להקציף עד להיווצרות מרנג יציב, אך לא נוקשה מדיי.
  10. אל קערה נוספת שופכים את גביעי היוגורט, מוסיפים את הקמח וטורפים עד שאין גושים והקמח נטמע.
  11. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הוניל וטורפים לבלילה חלקה.
  12. מקפלים את המרנג אל תערובת היוגורט.



    עוגת קרם יוגורט | צילום: ספיר דהן


  13. מוציאים את התבנית מהמקרר, ושופכים על התחתית את קרם היוגורט.



    עוגת קרם יוגורט | צילום: ספיר דהן



  14. מגרדים בפומפיה את הכדור הקטן ששמרנו במקרר, ומפזרים בשכבה אחידה על קרם היוגורט.



    עוגת קרם יוגורט | צילום: ספיר דהן


  15. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ- 30-35 דק’.
  16. מניחים לצינון מלא, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ- שעתיים לפחות (עדיפות ללילה שלם).

הערות:

  • ניתן לפזר על העוגה אבקת סוכר.
  • תוכלו להמיר את גרידת הלימון, בגרידת תפוז. אך אל תשמיטו לגמרי, זה מעשיר את טעמי העוגה.
  • העוגה לא גבוהה במיוחד, אך כך היא צריכה להיות.
  • עוגת קרם יוגורט נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב, עד כ-4 ימים.

אולי תאהבו גם: עוגת שיש שוקולד וניל | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן | עוגת קרמבו | עוגת מוס אוראו ושוקולד

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.