fbpx




אם אתם מחפשים עוגה מרשימה, קלה להכנה וממש טעימה, אתם פשוט חייבים להכין את העוגה הזאת – עוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן. עוגת ביסקוויטים עם שכבת שוקולד, שלאחר הקירור מקבלת מרקם קריספי. קרם גבינה עם פקאנים קלויים ומעל הכל גנאש שוקולד מריר.

עוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן | צילום: ספיר דהן
עוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן – תבנית מרובעת 26 ס”מ

לתחתית

  • 300 גרם ביסקוויטים וניל – שרוול וחצי.
  • 240 מ”ל חלב (כוס).
  • 200 גרם שוקולד חלב.

לקרם

  • 225 גרם גבינת שמנת (גביעאני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון 25%).
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • 60 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס- ניתן להוסיף לפי טעמכם).
  • כפית תמצית וניל.
  • 50 גרם אגוזי פקאן קלויים ושבורים גס.

לגנאש

  • 200 גרם שוקולד מריר.
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה.

אופן ההכנה

  1. טובלים את הביסקוויטים בחלב, ומסדרים על תחתית התבנית. ממיסים את השוקולד החלב בפולסים קצרים (יש לערבב בין פולס לפולס), ובעזרת פלטה מורחים על שכבת הביסקוויטים.
  2. טובלים עוד ביסקוויטים, ומסדרים מעל שכבת השוקולד.
  3. הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל.
  4. מקציפים כמה דק’ עד להיווצרות קרם יציב, מוסיפים את הפקאנים ומקפלים בעזרת ללקן.
  5. שופכים את הקרם על שכבת הביסקוויטים, ומישרים לשכבה אחידה.
  6. הכנת הגנאש: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה. ממיסים בפלוסים קצרים עד להמסה מלאה.
  7. שופכים על הקרם, ומטים את התבנית כך שהגנאש יכסה את כל העוגה.
  8. מקררים למשך כ-4-5 שעות לפחות.
  9. ניתן לפזר מעל הגנאש עוד פקאנים קלויים.

חשוב לדעת

  • במידה ותירצו שכבה עבה יותר של קרם, הכפילו את מצרכי הקרם.
  • ניתן להמיר את גבינת השמנת לגבינת מסקרפונה.
  • ניתן להקפיא את העוגה, ולאכול אותה כעוגת גלידה.
  • לא אוהבים פקאנים? תוכלו להמיר בכל דבר אחר.

אולי תאהבו גם: עוגת ביסקוויטים לואקר ונוטלה | רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | עוגת גבינה פירורים | עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן ללא אפייה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.