fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מחפשים עוגה לחג השבועות אבל אין לכם יותר מדיי זמן פנוי? עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן ללא אפייה היא בדיוק מה שאתם צריכים. העוגה מורכבת מתחתית עוגיות אוראו, קרם גבינת שמנת עם שוקולד לבן, וגנאש שוקולד מריר שמשלים את כל החגיגה. עוגה עשירה בטעמה, קלה להכנה וללא ג’לטין.

עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן – מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ

לתחתית

  • חבילת עוגיות אוראו (16 יחידות).
  • 60 גרם חמאה מומסת.

לקרם

  • 450 גרם גבינת שמנת 25% (2 קופסאות).
  • 125 גרם גבינה לבנה 9% (2\1 קופסה)
  • 180 גרם שוקולד לבן.
  • 375 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי).
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
  • כפית תמצית וניל\ מחית וניל.
  • 4 עוגיות אוראו (חבילה אחתתוכלו להוסיף במידת הצורך).

לגנאש

  • 150 גרם שוקולד מריר.
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה.

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את עוגיות האוראו דק, ומעבירים לקערה רחבה.
  2. ממיסים את החמאה, שופכים אותה אל עוגיות האוראו ומערבבים.
  3. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, שופכים את תערובת העוגיות ומהדקים בשכבה אחידה.
  4. מעבירים את התבנית למקפיא עד להכנת הקרם.
  5. הכנת הקרם: ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס, לוודא שהשוקולד לא נשרף) ומניחים בצד.
  6. בקערת רחבה מניחים גבינת שמנת, גבינה לבנה ותמצית וניל\ מחית וניל וטורפים לאיחוד.
  7. מוסיפים את השוקולד המומס, וטורפים עד להטמעה.
  8. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה ופודינג וניל, מקציפים כמה דק’ עד לקבלת קצפת יציבה.
  9. מוסיפים את הקצפת אל תערובת הגבינות , ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
  10. שוברים בידיים את עוגיות האוראו ומוסיפים אותם אל הבלילה, מקפלים שוב עד להטמעה.
  11. שופכים את הבלילה מעל התחתית, ומישרים בעזרת פלטה קטנה.
  12. מעבירים למקפיא למשך כ-שעה.
  13. הכנת הגנאש: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה.
  14. ממיסים בפולסים קצרים ומערבבים.
  15. מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים את הגנאש ומטים את התבנית לצדדים כדי לכסות את כל העוגה.




    עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן ללא אפייה | צילום: ספיר דהן





  16. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים את העוגה לקירור למשך כ-5 שעות לפחות.

חשוב לדעת

  • מכיוון שאין בעוגה ג’לטין, חשוב לא להמיר את הגבינות לאחוזי שומן קטנים יותר.
  • אם אתם לא אוהבים גבינת שמנת, ניתן להמיר בגבינת מסקרפונה באותה הכמות.
  • תוכלו להכין את העוגה כמה ימים לפני החג, לשמור בהקפאה ולהפשיר במקרר כ-3 שעות לפני האכילה.

אולי תאהבו גם: עוגת גבינה בית מלון | עוגת גבינה ושוקולד אפויה | חיתוכיות גבינה ופיסטוק | עוגת גבינה 3 שכבות | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.