החופש הגדול הגיע (למרות שמרגיש שהוא כבר מזמן כאן עם כל התקופה המשוגעת הזאת) וזו הזדמנות טובה להעסיק את הילדים במטבח עם הכנת עוגת שוקולד במרקם פאדג’י קלילה ומהירה, שכל מה שצריך זאת קערה אחת גדולה ומטרפה! מתכון כיפי וקליל שהילדים כל כך יהנו להכין ולזלול (בכל זאת, מדובר על עוגת שוקולד – מי לא מת על זה?). בנוסף, הם יכולים לקשט במגוון סוכריות צבעוניות שהם אוהבים.

מצרכים לעוגה בתבנית מרובעת 22 ס”מ.

  • 175 גרם קמח.
  • 55 גרם קקאו.
  • 120 גרם ביצים.
  • 120 מ”ל מים חמים.
  • 90 גרם חמאה מומסת.
  • 120 מ”ל חלב.
  • 170 גרם סוכר לבן.
  • כפית תמצית וניל.
  • 8 גרם אבקת אפייה.
  • 2\1 כפית אבקת סודה לשתייה.

לציפוי השוקולד

  • 120 גרם שוקולד חלב.
  • 80 גרם חמאה.
  • 10 גרם קקאו.
  • 50 גרם סוכריות לקישוט (אני השתמשתי בסוכריות של וורנר, יש להם מגוון רחב של סוגים וצבעים!).
סוכריות לקישוט עוגות, גלידות וקינוחים של וורנר

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים קקאו ומים חמים וטורפים היטב לאיחוד (המים החמים עוזרים להמיס את הקקאו ולמנוע גושים, עדיף שאת החלק הזה תעשו לבד ללא הילדים).
  3. מוסיפים ביצים, חמאה מומסת ותמצית וניל וטורפים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מוסיפים חלב וטורפים, מוסיפים גם את הסוכר וטורפים לאיחוד.
  5. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת סודה לשתייה, שופכים לתערובת וטורפים עד שאין גושים של קמח והתערובת חלקה ונוזלית (להיזהר מעיבוד יתר שיכול לפגום במרקם העוגה).
  6. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה, שופכים את התערובת ודופקים מעט על שיש להוצאת בועות.
  7. אופים כ- 30 דק’ עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  8. מניחים לצינון ומכינים בנתיים את ציפוי השוקולד.
  9. ממיסים בפולסים קצרים את החמאה והשוקולד עד להמסה (להיזהר לא לשרוף).
  10. מוסיפים את הקקאו וטורפים היטב.
  11. שופכים על העוגה ומישרים בעזרת פלטה.
  12. מכניסים לקירור של כ-30 דק’, מפזרים סוכריות וחותכים לריבועים.
עוגת שוקולד במרקם פאדג'י בקערה אחת | צילום: ספיר דהן
עוגת שוקולד במרקם פאדג’י בקערה אחת | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • ניתן להוסיף לבלילה מעט שוקולד צ’יפס.
  • אם משתמשים בתבנית גדולה יותר יש להכפיל כמויות.
  • ניתן לאפות את העוגה גם כקאפקייקס אך זמן האפייה מתקצר.
  • ניתן לעשות חורים קטנים בעוגה בעזרת סכין, ואז לשפוך את הציפוי.

ממליצה לבדוק גם טארט שוקולד מהיר וללא אפייה | קאפקייקס שוקולד (מטריפים) ללא ביצים

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend