fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

חג השבועות ממש עוד רגע כאן, וזה בדיוק הזמן למתכון עשיר במוצרי חלב, שתוכלו להגיש בשולחן החג. קיש בטטה ובצל מהיר להכנה, בזכות השימוש בבצק עלים בתחתית במקום בצק פריך. השילוב של המלית הרכה עם התחתית הקראנצ’ית יוצר ביס מופלא שלא תוכלו להפסיק לזלול.

קיש בטטה ובצל מהיר להכנה | צילום: ספיר דהן
קיש בטטה ובצל מהיר להכנה | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • במידה ואתם לא אוכלים את הקיש בסמוך לזמן האפייה, חשוב לחמם אותו שוב בתנור בכדי שבצק העלים יחזור להיות קראנצ׳י.
  • שימו לב שמדובר בקיש נמוך.
  • תוכלו להוסיף למלית בצל ירוק שמוסיף צבע וכמובן טעם!
  • לאחר קירור הקיטניות אני ממליצה לכם לשמור אותן בקופסה, ובכל פעם שתתקלו במתכון שדורש משקולת תוכלו להשתמש בהן.

מצרכים לקיש בטטה ובצל מהיר להכנה – תבנית עגולה 24 ס”מ \ 22 ס”מ לקיש גבוה יותר

  • בצק עלים מופשר לפי ההוראות בגב האריזה (ראו כמות במתכון).
  • בטטה אחת.
  • בצל אחד קטן.
  • כף וחצי שמן.
  • 4 ביצים L.
  • 220 מ”ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול).
  • כפית שטוחה מלח (ניתן להוסיף / להפחית לפי טעמכם).
  • 4\1 כפית פלפל שחור.
  • 80 גרם גבינת מוצרלה מגורדת.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
  2. פותחים את בצק העלים, מרדדים אותו ומסמנים עיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית. מרימים בזהירות, מניחים בתבנית ומהדקים היטב עם הידיים. עולים טיפה עם הבצק לכיוון הדפנות כדי ליצור מעין מסגרת נמוכה לקיש. לאחר מכן מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
  3. מניחים מעל בצק העלים נייר אפייה, ומעל שופכים קיטניות (חומוס, עדשים וכו׳) שישמשו משקולת כי שהבצק לא יעלה באפייה (אפשר כמובן לדלג על שלב זה, אך קחו בחשבון שהבצק יתפח).
  4. אופים באופן הבא, כ-25-30 דק’ או עד שהתחתית שזופה.
  5. בינתיים מתחילים בהכנת המלית: קוצצים את הבצל והבטטה לקוביות קטנות. מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את הבצל והבטטה יחד עד להזהבה וריכוך (כן יחד, יחסוך לכם את הזמן).
  6. בקערה רחבה מניחים ביצים ושמנת מתוקה וטורפים לאיחוד. מוסיפים תבלינים וטורפים שוב. מניחים בצד עד לשלב ההרכבה.
  7. כשהתחתית מוכנה מוציאים את התבנית מהתנור, ומסירים את נייר האפייה עם המשקולת. מפזרים גבינת מוצרלה, ומעל מפזרים את הבטטה והבצל. לבסוף שופכים את בלילת הביצים.
  8. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים כ-35 דק’. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-15 דק’.
  9. מצננים, וזוללים בהנאה.

מה ניתן לעשות עם בצק העלים שנשאר?
גאלט פיסטוק | מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מילפיי פיסטוק משגע

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.