fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אוהבים תפוחים מקורמלים? אתם הולכים לעוף על זה! שטרודל תפוחים אישי קלאסי, קריספי ומתוק מבצק עלים עם מלית תפוחים מקורמלים. ההכנה מאוד פשוטה ומהירה, וכל מה שתצטרכו לעשות הוא רק להכין את המלית. אם האורחים שלכם בדרך, זה בדיוק הזמן לפנק אותם עם שטרודל תפוחים אישי ומטריף שימלא את הבית בניחוחות מדהימים ומתוקים.

שטרודל תפוחים אישי | צילום: ספיר דהן
שטרודל תפוחים אישי | צילום: ספיר דהן

מצרכים לשטרודל תפוחים אישי – כ-10-12 יחידות

  • בצק עלים מופשר לפי ההוראות על גב האריזה.
  • 5 תפוחים (ירוק \ אדום מה שמתחשק לכם).
  • כף מיץ לימון.
  • 80 גרם סוכר חום בהיר (2\1 כוס פחות 2 כפות).
  • 100 גרם סוכר לבן (2\1 כוס).
  • 2\1 כפית קינמון.
  • 3 כפות יין תירוש \ אדום יבש \ אדום מתוק.
  • 10 גרם קורנפלור (כף).

להברשה / פיזור

  • ביצה טרופה.
  • אבקת סוכר – לפיזור לאחר האפייה.

אופן ההכנה

  1. קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים מיץ לימון. מערבבים היטב ומעבירים לסיר.
  2. מוסיפים סוכרים וקינמון, ומבשלים על אש נמוכה עד שהתפוחים מתרככים ומפרישים נוזלים (יש לערבב מדיי פעם).
  3. בקערה מערבבים יחד יין וקורנפלור, ושופכים אל הסיר. מערבבים היטב, ומבשלים עד לצימצום הנוזלים וקירמול התפוחים, לוקח מעט זמן אז לא להתייאש (תוכלו להגביה מעט את האש, אך חשוב לערבב).
  4. מכבים את האש ומשאירים בצד לצינון של כ-15 דק’.
  5. הרכבה: מרדדים את בצק העלים, וחותכים בעזרת גלגלת למספר מלבנים שווים (תוכלו להעזר בסרטון). מניחים במרכז המלבן מלית תפוחים, ומברישים את הקצוות בביצה טרופה. מניחים מעל מלבן בצק נוסף ומהדקים היטב. לאחר מכן מיישרים את הקצוות בכדי ליצור מלבן יפה. ממשיכים באותו האופן עד לסיום כל הבצק.
  6. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, ויוצרים בכל מאפה 3 פסים אלכסונים לאורך (לא עמוקים מדיי).
  7. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-15 דק’ או עד להזהבה.
  8. מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.

אולי תאהבו גם: מאפה שמרים קינמון | מאפה שמרים אגוזים | מאפה מוצרלה ועשבי תיבול | שטרודל תפוחים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.