fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

רגע של ידע: שטרודל הוא סוג של מאפה מרכז-אירופי, שמקורו במטבח האוסטרי, ומכאן כינויו המקובל “שטרודל וינאי”. מקור המילה הוא כנראה מגרמנית עתיקה, שבה פירוש המילה “שטרודל” הוא “מערבולת”.

אחד מהסוגים הכי מוכרים הוא שטרודל התפוחים. ומכאן העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים תפוחים מבושלים, ואלה שלא. אני מאלה שלא, אבל בעלי דווקא כן, ובמיוחד כשמדובר בשטרודל.

את השטרודל הזה אני מכינה במיוחד בשבילו, ואני כל כך אוהבת לראות אותו נהנה מכל ביס.

אבל מה שאני הכי אוהבת, זה הריח המתוק שמתפשט בכל הבית.

את השטרודל הכנתי מבצק עלים ביתי, אבל גם קנוי לגמרי יעבוד.

אם אתם רוצים לאתגר את עצמכם, ולשדרג את השטרודל עם בצק עלים ביתי. (תוכלו למצוא את המתכון שלי כאן)

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים ל-2 רולדות

  • בצק עלים מופשר לפי ההוראות בגב האריזה.
  • 6 תפוחי עץ ירוקים.
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס).
  • 40 מ”ל דבש / מייפל (2 כפות).
  • 2 כפיות קינמון. (ניתן להשמיט/להפחית אם לא אוהבים).
  • 1 כוס יין אדום מתוק.
  • 50 גרם אגוזי מלך גרוסים (1/2 כוס).
  • 2 כפות פירורי לחם.
  • מעט אבקת סוכר לפידור.
  • להברשה – ביצה אחת.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את התפוחים, וחותכים לקוביות בינוניות.
  3. מניחים את קוביות התפוחים בקערה, ושופכים מעל מעט מיץ לימון (כדי למנוע את השחרתם).
  4. בסיר רחב שמים סוכר, יין, דבש, קינמון, ואת קוביות התפוחים.
  5. מבשלים על אש בינונית, כ-20 דק’ עד שהתפוחים רכים ומחצית מהנוזלים התאדו.
  6. מסננים את הנוזלים שנותרו, מוסיפים את האגוזים ומניחים בצד לצינון של כמה דק’.
  7. מקמחים משטח עבודה, ומחלקים את הבצק לשניים.
  8. מרדדים כל חלק לעלה דק, ומתחילים במילוי.
  9. מפזרים על כל עלה פירורי לחם באופן אחיד, ומפזרים את מילוי התפוחים לאורך, בצד הקרוב אליכם.
  10. מגלגלים לצורת רולדה, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה על צד התפר.
  11. מברישים את הרולדות בביצה טרופה, ואופים כ-25 דק’ עד להזהבה.
  12. לאחר הצינון, מפדרים מעל אבקת סוכר.

חשוב לדעת

  • ניתן לוותר על האגוזים שבמילוי.
  • פירורי הלחם עוזרים בספיגת הנוזלים שמפרישים התפוחים ולכן חשוב מאוד להוסיפם.
  • את הרולדות שומרים בקופסא אטומה, בטמפ’ החדר.

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.