fbpx




אין פורים בלי אוזני המן. אני יודעת שהאינטרנט כבר מלא במתכונים לאוזני המן מכל הסוגים, אבל הנה לפניכם המתכון שלי. מתכון קל ופשוט לאוזני המן מפנקים מבצק רך ונעים שלא מצריך ביצים כלל! והמילויים? זה כבר סיפור אחר… אוזני המן במילוי קרם שקדים, אוזני המן במילוי חמאת בוטנים ושוקולד ריסס ואחרון חביב, אוזני המן מנוקדות בסוכריות שוקולד במילוי נוטלה.

פורים שמח ❤️

לפני שמתחילים בהכנת אוזני המן

  • מהכמות הנ”ל יוצאים המון אוזני המן, תוכלו לחלק את הכמות ל-2.
  • חשוב להדק היטב את אוזני ההמן, כדי שלא יפתחו במהלך האפייה.
  • לא לקמח את משטח העבודה ביותר מדיי קמח.
  • תוכלו להקפיא את אוזני ההמן כ-חצי שעה ואז לאפות אותם (יעזור לשמור על צורתם).
  • תוכלו למלא את אוזני ההמן בממרח תמרים או כל מילוי אחר שעולה על דעתכם.
  • השתדלו שלא להעמיס במילוי קרם השקדים מכיוון שיש לו נטייה להתפשט.

מצרכים

  • 770- 840 גרם קמח (2\1 5 – 6 כוסות – ראו הערות).
  • 200 גרם נטורינה \ חמאה בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם שמן (כוס).
  • 240 מ”ל מיץ תפוזים (כוס).
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • שקית אבקת אפייה.
  • קורט מלח.

לאוזני המן במילוי חמאת הבוטנים

  • שוקולד ריסס (Reese’s)
  • חמאת בוטנים עם שברי בוטנים \ חלקה.
אוזני המן | צילום: ספיר דהן
אוזני המן | צילום: ספיר דהן

לאוזני המן במילוי קרם השקדים

  • 80 גרם סוכר.
  • 85 גרם נטורינה \ חמאה רכה.
  • 40 גרם חלמונים (2 חלמונים מביצה L).
  • 100 גרם אבקת שקדים (כוס).
  • כפית תמצית וניל.
  • 50 גרם שקדים פרוסים- לפיזור (כ-4\1 כוס).
אוזני המן | צילום: ספיר דהן
אוזני המן | צילום: ספיר דהן

לאוזני המן במילוי נוטלה

  • 20 גרם סוכריות שוקולד – הוספה לבצק (כף גדושה).
  • ממרח נוטלה
אוזני המן | צילום: ספיר דהן
אוזני המן | צילום: ספיר דהן

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים יחד, לשים כ- 6 דק’ עד לקבלת בצק אחיד רך ונעים. (מתחילים עם 2\1 5 כוסות קמח ובמידת הצורך מוסיפים את הקמח שנותר).
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים אותו למנוחה במקרר למשך כ- 40 דק’.
  3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים (במידה והכנתם חצי מכמות הבצק, חלקו ל-3 כדורים).
  4. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מרדדים כל כדור בצק לעלה דק (לא דק מדיי).
  5. בעזרת כוס או קורצן עגול, קורצים עיגולים שווים.




    אוזני המן | צילום: ספיר דהן




  6. למילוי חמאת הבוטנים: מורחים במרכז העיגול כפית חמאת בוטנים, מניחים מעל שוקולד ריסס וסוגרים בצורת אוזן המן.



    אוזני המן | צילום: ספיר דהן



  7. למילוי הנוטלה: מניחים כדור בצק אחד בתוך קערה, שופכים את סוכריות השוקולד ולשים בידיים לאיחוד.



    אוזני המן | צילום: ספיר דהן


    אוזני המן | צילום: ספיר דהן



  8. מרדדים לעלה דק וקורצים לעיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח נוטלה וסוגרים בצורת אוזן המן.
  9. למילוי קרם השקדים: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים נטורינה \ חמאה, תמצית וניל וסוכר. מעבדים כמה דק’ לקבלת תערובת קרמית.




    אוזני המן | צילום: ספיר דהן



  10. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד להטמעה.
  11. עוצרים את המיקסר, מנקים את דפנות הקערה משאריות ומוסיפים את אבקת השקדים.
  12. מעבדים במשך כ- 2 דק’ עד לקבלת תערובת סמיכה.
  13. מרדדים את כדור הבצק לעלה וקורצים לעיגולים, מניחים כפית של קרם שקדים ומפזרים מעל מעט שקדים פרוסים.



    אוזני המן | צילום: ספיר דהן



  14. מעצבים בצורת אוזן המן.
  15. מסדרים את אוזני ההמן במרווחים שווים על גבי התבנית (אם אין ברשותכם תבנית מונעת הידבקות, יש לרפד את התבנית בנייר אפייה).



    אוזני המן | צילום: ספיר דהן



  16. אופים את אוזני ההמן בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות, במשך כ-15-20 דק’ (יש לבדוק את תחתית העוגיה, כדי לדעת האם היא מוכנה).
  17. מצננים, ומפזרים אבקת סוכר.

אולי תאהבו גם: עוגיות אלפחורס | בראוניז אספרסו של סטארבקס | קאפקייקס שוקולד (מטריפים) ללא ביצים | מאפינס אוכמניות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.