fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

ה-עוגיות שכולם מכירים! עוגיות אלפחורס ארגנטינאיות הן העוגיות הכי מפנקות ואהובות שיש! נימוחות, רכות ומתמוססות בפה בכל ביס. קלות להכנה, ומשתבחות בכל יום. את עוגיות האלפחורס מומלץ לאכול רק למחרת, כך הן סופגות את הטעמים ונעשות רכות יותר.

למקרה שלא ידעתם, עוגיה אחת נקראת ״אלפחור״ ועוגיות רבות נקראות ״אלפחורס״.

עוגיות אלפחורס | צילום: ספיר דהן
עוגיות אלפחורס | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • אני אפיתי את העוגיות על תבנית נונ-סטיק (non-stick) של ארקוסטיל, אם אין ברשותכם תבנית דומה, יש לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה.
  • הבצק מאוד רך ונעים לעבודה, אם בכל זאת הבצק מרגיש לכם מעט יבש תוכלו להוסיף כף-שתיים של חלב.
  • השתדלו לא לקמח יותר מדיי את הבצק בזמן הרידוד.
  • ניתן לעבוד עם הבצק גם מבלי להכניס אותו לקירור.
  • לי יצאו כ-20 עוגיות אלפחורס, אך הכמות תלויה בגודל הקורצן שתבחרו.

מצרכים לעוגיות אלפחורס

  • 100 גרם קמח (כוס פחות 4 כפות).
  • 140 גרם קורנפלור (כוס).
  • 100 גרם אבקת סוכר (4\3 כוס).
  • 100 גרם חמאה רכה.
  • 2 חלמונים L.
  • כפית תמצית וניל.
  • כפית אבקת אפייה.
  • צנצנת ריבת חלב למילוי
  • 50 גרם קוקוס לגילגול (2\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר, מעבדים כמה דק’ עד לקבלת תערובת קרמית.
  2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד להטמעה.
  3. בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור.
  4. מוסיפים חצי מכמות היבשים אל המיקסר ומתחילים לעבד, מוסיפים את השאר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ונעים (להימנע כמה שאפשר מעיבוד יתר).
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ- 30 דק’.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מקמחים במעט קמח את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי אחיד.
  7. קורצים לעיגולים בגודל של כ- 4-5 ס”מ.




    עוגיות אלפחורס | צילום: ספיר דהן



  8. מרימים את עיגולי הבצק בעדינות בעזרת מרית קטנה, ומניחים על התבנית במרווחים שווים (אם אין ברשותכם תבנית מונעת הדבקה, יש לרפד את התבנית בנייר אפייה).



    עוגיות אלפחורס | צילום: ספיר דהן



  9. אופים את העוגיות ב-175 מעלות 8-10 דק’, ומניחים לצינון מלא.
  10. הופכים עוגיה ומזלפים באמצע ריבת חלב, מניחים מעל עוגיה נוספת ומהדקים בעדינות.



    עוגיות אלפחורס | צילום: ספיר דהן


  11. מגלגלים כל עוגיה במעט קוקוס.
  12. מניחים את העוגיות בצנצת אטומה בטמפ’ החדר, ומשאירים אותה למנוחה של לילה.

אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד לבן וקוקוס | עוגיות פקאן | עוגיות לימון וקוקוס | עוגיות חמאה קלאסיות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.