fbpx




כל מי שאכל גלידוניות יכול להעיד שהן ממכרות, זה אף פעם זה לא מסתיים בגלידונית אחת. תמיד מתחשק עוד ועוד, והופ – האריזה כבר כמעט נגמרה. יש לי בשבילכם מתכון לגלידוניות שכל אחד יכול להכין בקלות בבית. מכינים גלידה ביתית בכמה דק’, יוצקים לתבנית סיליקון בצורת ריבועים ומקפיאים. והציפוי? אתם לגמרי יכולים להשתולל איתו !

גלידוניות ביתיות קטנות וממכרות | צילום: ספיר דהן
גלידוניות ביתיות קטנות וממכרות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ- 20 גלידוניות שוקולד

  • 400 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 140 גרם חלב מרוכז ממותק.
  • 50 גרם קקאו (5 כפות).

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד חלב \ לבן.
  • כף שמן קנולה.

אופן ההכנה

  1. מתחילים ערב קודם בהכנת הגלידה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, ומקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות קצפת רכה.
  2. עוצרים את המיקסר, מוסיפים חלב מרוכז ואבקת קקאו וממשיכים להקציף כ-2 דק’ עד למרקם חלק וקרמי המזכיר מרקם של מוס (השתדלו לא להקציף יותר מדיי).
  3. מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים בתוך תבנית סיליקון בצורת ריבועים.
  4. מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא למשך לילה שלם.
  5. יום לאחר מכן: מחלצים את הגלידוניות מהתבנית, ומחזירים למקפיא עד להכנת הציפוי.
  6. ממיסים את השוקולד שבחרתם בפולסים קצרים (יש לערבב בין פולס לפולס), מוסיפים שמן ומערבבים.
  7. מעבירים את הציפוי לכוס רחבה, נועצים קיסם בגלידונית וטובלים בשוקולד.
  8. מנערים מעט כדי להסיר את עודפי השוקולד, ומחזירים למקפיא.

חשוב לדעת

  • בימים חמים, קשה מאוד לעבוד עם גלידה. לכן אני ממליצה להוציא בכל פעם 2 גלידוניות, לצפות בשוקולד, להחזיר למקפיא ולהמשיך לשתיים נוספות.
  • שימו לב שאתם משתמשים בחלב מרוכז ממותק.
  • תוכלו להוסיף לציפוי שקדים קלויים וכל מה שעולה על דעתכם.
  • את הגלידוניות אוכלים ישירות מהמקפיא.

אולי תאהבו גם: פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין | מגנום פיסטוק ביתי | קוביות מוס שוקולד פרווה | עוגת מוס אוראו ושוקולד

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.