fbpx



אם כבר מכינים עוגת מוס, אז עדיף להשקיע ולהכין עוגת מוס אוראו מרשימה, חגיגית וטעימה. בסיס עוגיות אוראו, מוס גבינה אוראו, מוס שוקולד חלב אוורירי מוס שוקולד מריר, ולסיום – גנאש שוקולד במרקם קרמי. העוגה המושלמת לחגיגת ימי הולדת או סתם לפנק את המשפחה. עוגת מוס אוראו הולכת ללא ספק להפתיע את כולם.

עוגת מוס אוראו | צילום: ספיר דהן
עוגת מוס אוראו | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים בהכנת עוגת מוס אוראו

  • את מוס השוקולד המריר שפכתי מעל מוס שוקולד החלב ובעזרת סכין יצרתי דוגמת שיש, כך שבמבט ראשוני לא מבחינים במוס המריר. בעת החיתוך מתקבלת דוגמת שיש יפה שחושפת את מוס השוקולד המריר.
  • תוכלו לוותר על הכנת הגנאש ולהשאיר את העוגה ללא הקישוט.
  • מומלץ לא לוותר על הג’לטין במתכון מכיוון שהוא תורם ליציבות העוגה. אם בכל זאת בחרתם לוותר, קחו בחשבון שתצטרכו לשמור את העוגה במקפיא.
  • מומלץ להשתמש בשקף על מנת ליצור שכבות יפות, אך אם אין ברשותכם, כמובן שאפשר לוותר.
  • במידה ונשאר לכם מהגנאש תוכלו לשים אותו בקופסה ולשמור במקרר עד כ- שבועיים.

מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ

לגנאש שוקולד חלב

  • 150 גרם שוקולד חלב.
  • 15 גרם סוכר אינוורטי \ גלוקוזה (ניתן להשיג בחניות אפייה)
  • 140 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 60 גרם חמאה בטמפ’ החדר וחתוכה לקוביות.

לתחתית

  • 170 גרם עוגיות אוראו ללא הקרם (אריזה שלמה + חבילה אחת קטנהראו הערות).
  • 60 גרם חמאה מומסת.

למוס גבינה אוראו

  • 225 גרם גבינת שמנת בטמפ’ החדר (אני השתמשתי בגבינת נפוליאון 25%)
  • 30 גרם אבקת סוכר.
  • 40 גרם קרם עוגיות אוראו (ראו הערות).
  • 30 גרם פירורי עוגיות אוראו (ראו הערות).
  • 180 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 2 גרם ג’לטין + 10 מ”ל מים.

למוס שוקולד חלב

  • 150 גרם שוקולד חלב.
  • 90 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 2 גרם ג’לטין + 10 מ”ל מים.
  • 140 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).

למוס שוקולד מריר

  • 240 גרם שוקולד מריר.
  • 150 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 2 גרם ג’לטין + 10 מ”ל מים.
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת התחתית: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומניחים שקף בדפנות התבנית.
  2. מפרידים את העוגיות ומחלצים את הקרם, שמים את הקרם בקערה ומניחים בצד עד לשימוש.


    עוגת מוס אוראו | צילום: ספיר דהן


  3. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את העוגיות לאבקה, מוציאים 30 גרם מפירורי העוגיות ומניחים בצד.
  4. מעבירים את התערובת שנותרה לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד.
  5. מניחים את התערובת בתבנית ומשטחים בצורה דקה ואחידה, מעבירים למקפיא עד להכנת המוס.


    עוגת מוס אוראו | צילום: ספיר דהן


  6. מוס גבינה אוראו: מערבבים את הג’לטין עם המים ומניחים בצד עד לספיגה.
  7. בקערה מניחים גבינת שמנת ואבקת סוכר וטורפים, מוסיפים את קרם עוגיות האוראו, ואת 30 הגרם של פירורי העוגיות ששמרנו בצד וטורפים שוב.
  8. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מניחים את השמנת המתוקה ומקציפים למרקם יוגורט (מרקם חלק, מעט סמיך אבל לא נוקשה, ממש כמו מעדן יוגורט).
  9. מוסיפים את הקצפת אל תערובת הגבינה ומקפלים עד להטמעה.



    עוגת מוס אוראו | צילום: ספיר דהן


  10. ממיסים את הג’לטין כ- 10 שניות במיקרו, מוסיפים לתערובת ומערבבים להטמעה.
  11. מוציאים את התבנית מהמקפיא, שופכים את מוס הגבינה ומחזירים למקפיא למשך כ- 20 דק’.



    עוגת מוס אוראו | צילום: ספיר דהן


  12. מוס שוקולד חלב: מערבבים את הג’לטין והמים יחד ומניחים לספיגה.
  13. בקערה מתאימה למיקרו מניחים 90 מ”ל שמנת מתוקה ושוקולד חלב וממיסים בפולסים קצרים.
  14. מקציפים 140 מ”ל שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מוסיפים לתערובת השוקולד ומקפלים עד לאיחוד.
  15. ממיסים את הג’לטין כ- 10 שניות במיקרו, מוסיפים לתערובת ומערבבים עד להטמעה.
  16. מוציאים את התבנית מהמקפיא, שופכים מעל מוס הגבינה ומשאירים במקרר עד להכנת מוס שוקולד מריר.



    עוגת מוס אוראו | צילום: ספיר דהן


  17. מוס שוקולד מריר: מערבבים ג’לטין ומים יחד ומניחים לספיגה.
  18. מניחים בקערה 150 מ”ל שמנת מתוקה ושוקולד מריר, וממיסים בפולסים קצרים.
  19. מקציפים 200 מ”ל שמנת מתוקה למרקם יוגורט ומקפלים אל תערובת השוקולד.
  20. ממיסים את הג’לטין כ- 10 שניות במיקרו, מוסיפים אל התערובת ומערבבים להטמעה.
  21. שופכים את מוס השוקולד המריר מעל מוס שוקולד החלב, ובעזרת סכין יוצרים בעדינות דוגמת שיש.



    עוגת מוס אוראו | צילום: ספיר דהן


  22. מעבירים למקפיא ללילה שלם.
  23. הכנת הגנאש: בקלחת שמים שמנת וסוכר אינוורטי ומביאים לרתיחה.
  24. שופכים על השוקולד החלב ומערבבים היטב.
  25. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד להמסה.
  26. בעזרת בלנדר מוט “טוחנים” את התערובת למרקם חלק.
  27. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר גם ללילה שלם.
  28. יום למחרת מתחילים בקישוט: מוציאים את הגנאש מהמקרר, ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק.
  29. מזלפים עיגולים מסביב לעוגה.
  30. ניתן לפזר מעל סוכריות שוקולד או שוקולד מגורד.

אולי תאהבו גם: כדורי שוקולד לבן במילוי טופי קרמל | פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין | בראוניז אספרסו של סטארבקס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.