מתחילים בתחתית של עוגית שורטברד (עוגית חמאה סקוטית), ממשיכים לגאנש פיסטוק ושוקולד לבן מהפנט במרקם טופי, ומסיימים עם פיסטוקים קלויים וציפוי שוקולד קריספי, ממש כמו של גלידת מגנום. נשמע כמו טיול בגן עדן, נכון? פינוק פיסטוק 3 שכבות שלא רק נראה מיליון דולר, אלא הוא גם משלב בין מרקמים וטעמים שיגרמו לכם לעצום את העיניים בכל ביס.

פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין | צילום: ספיר דהן
פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • המתכון מצריך הכנות יום קודם.
  • יש להכניס את הגנאש לקירור למשך לילה שלם – חשוב מאוד לא לדלג על שלב זה.
  • אני השתמשתי בתבנית אפיה מלבנית 38*26 ס”מ עם ציפוי מונע הידבקות של ארקוסטיל.

מצרכים לשכבות

לתחתית שורטברד

  • 130 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
  • 60 גרם אבקת סוכר.
  • 180 גרם קמח.
  • 2\1 כפית מלח.
  • 2\1 כפית תמצית וניל.

לגאנש פיסטוק ושוקולד לבן

לטופינג

  • 100 גרם פיסטוקים קלויים.
  • 20 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה.
  • 300 גרם שוקולד מריר (לפחות 55% מוצקי קקאו).
  • כף שמן.

אופן ההכנה

  1. יום קודם מתחילים בהכנת הגאנש: בקערה מתאימה למיקרו מניחים את השוקולד הלבן וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
  2. מוסיפים אל השוקולד המומס את מחית הפיסטוק ומערבבים לאיחוד.
  3. בקלחת שמים שמנת וסוכר אינוורטי ומביאים לרתיחה קלה, שופכים על תערובת השוקולד ומערבבים.
  4. בעזרת בלנדר מוט מעבדים את התערובת עד שהיא חלקה ואחידה.
  5. מעבירים לתבנית פיירקס ומכסים בניילון נצמד (ניתן גם להעביר לקופסא).
  6. מכניסים לקירור ללילה שלם.
  7. ביום ההרכבה מתחילים בהכנת תחתית השורטברד: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר, מקרימים כ- 4 דק’ עד לקבלת מרקם משחתי.


    פינוק פיסטוק 3 שכבות | צילום: ספיר דהן

  8. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.


    פינוק פיסטוק 3 שכבות | צילום: ספיר דהן

  9. עוצרים את פעילות המיקסר, מעבירים את הפירורים למשטח מקומח קלות ומעבדים לכדור.
  10. משטחים את הבצק בתבנית בצורה אחידה ודקה (אם אין ברשותכם תבנית מונעת הדבקה יש להשתמש בנייר אפייה).


    פינוק פיסטוק 3 שכבות | צילום: ספיר דהן

  11. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  12. לאחר הקירור מסמנים את הבצק לריבועים בגודל הרצוי ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 12 דק’.


    פינוק פיסטוק 3 שכבות | צילום: ספיר דהן

  13. מניחים לצינון, עוברים עם סכין חדה על הסימונים ומחלצים.


    פינוק פיסטוק 3 שכבות | צילום: ספיר דהן

  14. מוציאים את הגאנש מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף.
  15. מזלפים על כל עוגיה 3-4 פסים ומניחים מעל פיסטוקים.


    פינוק פיסטוק 3 שכבות | צילום: ספיר דהן

    פינוק פיסטוק 3 שכבות | צילום: ספיר דהן
  16. מכניסים למקפיא למשך שעה נוספת.
  17. בקערה מניחים את השוקולד המריר וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
  18. מוסיפים את השמן ומערבבים.
  19. נועצים קיסם במרכז החטיף וטובלים בתוך השוקולד, מנערים בזהירות להסרת עודפים.
  20. מפזרים מעל מעט מהפיסטוקים הטחונים ומכניסים למקפיא.
  21. לאחר מכן מעבירים לקופסא ומאחסנים במקרר.

חשוב לדעת

  • ניתן לשמור את החטיפים גם במקפיא לקבלת מרקם של גלידה.
  • ניתן להחליף את הציפוי לשוקולד לבן או חלב, אך לטעמי החטיף מתוק מספיק.

אולי תאהבו גם: מגנום פיסטוק ביתי | עוגיות רול פיצוחים | בקלאווה קדאיף עם מלית פיצוחים | באונטי ביתי – חטיף קוקוס ושוקולד טבעוני

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הוואטסאפ? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.