⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אוהבי הקינמון – התפקדו! חלת שמרים מושלמת, מבצק רך ואוורירי בטעם קינמון, מוברשת בסירופ סוכר מתקתק. חלה מתוקה וריחנית, שמתאימה במיוחד לארוחת הבוקר. כמובן שתוכלו לעצב אותה בכל צורה שתבחרו.
![חלת שמרים קינמון | צילום: ספיר דהן](https://sapirs.co.il/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1550-1024x683.jpg)
מצרכים להכנת חלת שמרים קינמון – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ
תוכן עניינים
לבצק
- 420 גרם קמח (3 כוסות).
- 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
- 4\1 כפית קינמון.
- ביצה L.
- 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
- 200 מ”ל חלב.
- 60 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
לסירופ
- 120 מ”ל מים (2\1 כוס).
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 4\1 כפית קינמון (ניתן להפחית).
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים חלב, שמרים, סוכר וביצה. טורפים מעט לאיחוד.
- מוסיפים קמח וקינמון, ולשים במשך כ-5 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד ודביק.
- מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים ללוש במשך כ-6 דק’, עד לקבלת בצק רך, אחיד ודביק.
- משמנים קערה רחבה במעט שמן, ומעבירים את הבצק לתוכה. עוטפים בנילון נצמד, ומשאירים להתפחה במשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח. מניחים את כדור הבצק, ומקמחים גם אותו במעט קמח. מרדדים את הבצק לצורת ריבוע, ובעזרת גלגלת מישרים את הדפנות.
- מחלקים את ריבוע הבצק ל-6 פסים ארוכים ושווים. מגלגלים כל פס בצק לשבלול.
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומניחים באופן צמוד אחד לשני.
- מכסים במגבת נקייה, ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-40 דק’.
- מברישים בביצה טרופה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דק’.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים סוכר, מים וקינמון. מבשלים על אש נמוכה עד להמסה ולהסמכה קלה. מכבים ומשאירים בצד לצינון.
- כשהחלה יוצאת מהתנור, מברישים אותה בנדיבות בסירופ הסוכר.
חשוב לדעת
- ניתן לאפות את החלה גם כשבלולים נפרדים, אך שימו לב שזמן האפייה מתקצר.
- ניתן לפזר לפני האפייה שקדים פרוסים.
- את חלת השמרים מאחסנים בטמפ’ החדר, כשהיא מכוסה היטב.
אולי תאהבו גם: רולדת שמרים של פעם | צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים | עוגת קוגלהוף שמרים | שבלולי שמרים במילוי שקדים פקאן וקינמון