fbpx




עוגת קוגלהוף שמרים היא עוגת שמרים מסורתית, בחושה וגבוהה,שנפוצה בגרמניה אוסטריה, שוויץ ומדינות נוספות. בצ׳כיה וברוסיה עוגת קוגלהוף שמרים נקראת גם ״בבקה״. מרקם הבצק דביק ועשיר בחמאה וזה מה שתורם למרקם שלה. במקור, במקום שוקולד, נהוג לשים בתוך הבצק צימוקים ולאפות אותה כך. חוץ מהמראה המרשים שלה מדובר בעוגה רכה ועשירה. בשונה מעוגת שמרים רגילה כאן לא מברישים אותה בסירופ סוכר והיא נשארת עדיין רכה ונימוחה גם כמה ימים אחרי האפייה. אני בחרתי למלא את העוגה בתערובת קקאו ושוקולד, אך תוכלו למרוח כל ממרח שוקולד שאתם אוהבים.

מצרכים לעוגת קוגלהוף שמרים – תבנית קוגלהוף 22 ס”מ

  • 630 גרם קמח (2\1 4 כוסות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 200 גרם חמאה בטמפ’ החדר, חתוכה לקוביות.
  • 3 ביצים L.
  • 240 מ”ל חלב (כוס).

למלית

  • 100 גרם חמאה.
  • 110 גרם שוקולד מריר.
  • 30 גרם קקאו (3 כפות).
  • 70 גרם סוכר.

אופן הכנת עוגת קוגלהוף שמרים

  1. הכנת הבצק: בקערה רחבה מערבבים שמרים וחלב, ומניחים בצד כ-5 דק’.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר, ביצים, קוביות חמאה והחלב עם השמרים.
  3. מעבדים כ-8 דק’ עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  4. מקמחים קערה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ומקמחים גם אותו (הבצק דביק, לכן מומלץ לקמח את הידיים במעט קמח לפני שמרימים אותו).
  5. מכסים בניילון נצמד, ומתפיחים את הבצק למשך כ- שעה.
  6. הכנת המלית: כ-10 דק’ לפני סיום התפחת הבצק מתחילים בהכנת המלית. בקערה מתאימה למיקרו מניחים חמאה ושוקולד מריר, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה.
  7. מוספים קקאו וסוכר, ומערבבים לתערובת משחתית.
  8. הרכבת העוגה מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ומקמחים גם אותו.
  9. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של כ-2\1 ס”מ, מורחים בנדיבות את המלית ומגלגלים לצורת רולדה.



    עוגת קוגלהוף שמרים | צילום: ספיר דהן



    עוגת קוגלהוף שמרים | צילום: ספיר דהן



  10. משמנים את התבנית בחמאה ומניחים את הרולדה בתוך התבנית.





    עוגת קוגלהוף שמרים | צילום: ספיר דהן





  11. מכסים את העוגה, ומשאירים להתפחה נוספת של כ-40 דק’.
  12. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-50-55 דק’.
  13. מניחים לצינון מלא, מישרים את העוגה בחלק העליון והופכים את התבנית כדי לחלץ את העוגה.
  14. ניתן לפזר על העוגה אבקת סוכר.

חשוב לדעת

  • עוגת קוגלהוף שמרים נשמרת בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב.
  • מומלץ לחמם את העוגה כ-10 שניות במיקרו ואז לאכול.
  • ניתן למלא את העוגה בכל ממרח שאתם אוהבים.

אולי תאהבו גם: קרואסון שמרים במילוי שוקולד | אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | מאפי שמרים ושוקולד אישיים (פרווה) | קרואסון שמרים אמסטרדם

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.