fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

תכירו את ההתמכרות הבאה שלכם, הגרסה השוקולדית לעוגיות הביסקוטי האהובות והמוכרות: עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן. הן קצת דומות לעוגיות הקנטוצי׳ני האיטלקיות, כשכאן מדובר על עוגיות קריספיות, שוקולדיות וממכרות בתוספת פקאנים. את עוגיות הביסקוטי אופים פעמיים. פעם אחת ככיכר, ופעם נוספת חותכים לפרוסות ואופים שוב. עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן שכיף לנשנש בבוקר לצד הקפה, או כשמתחשק משהו מתוק ומפנק.

עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן | צילום: ספיר דהן
עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-20 עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן

  • ביצה L.
  • 120 גרם קמח (כוס פחות 2 כפות).
  • 15 גרם קקאו (כף וחצי).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 80 גרם סוכר (2\1 כוס פחות 2 כפות).
  • 40 גרם שמן (4 כפות).
  • 40 גרם פקאנים טבעיים.
  • 50 גרם שוקולד צ’יפס מריר.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה וקקאו, ומערבבים.
  3. בקערה נוספת מניחים ביצה, שמן וסוכר. טורפים היטב עד לאיחוד.
  4. שופכים את הנוזלים אל קערת היבשים ומערבבים לבצק דביק.





    עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן | צילום: ספיר דהן



  5. מוסיפים את השוקולד צ’יפס והפקאנים ולשים מעט עד להטמעתם.
  6. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מרטיבים את הידיים במים, ומעצבים את הבצק לצורת כיכר רחבה.
  7. מכניסים לתנור לאפייה של כ-25 דק’.
  8. מניחים לצינון מלא, פורסים את הכיכר לפרוסות דקות, וכל פרוסה חוצים ל-2 (ניתן להשאיר את הפרוסות ארוכות, ולא לחצות ל-2 אך תקבלו פחות עוגיות).




    עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן | צילום: ספיר דהן





  9. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות למשך כ-20 דק’ או עד ליבוש העוגיות.
  10. מצננים לחלוטין וזוללים.

חשוב לדעת

  • חשוב לצנן את הכיכר לחלוטין ורק אז לחתוך לפרוסות.
  • במידה ותרצו להגדיל את כמות העוגיות, אני ממליצה לא להכפיל את המצרכים אלא להכין שוב.
  • את העוגיות שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.

אולי תאהבו גם: עוגיות קנטוצ’יני איטלקיות | עוגת ביסקוויטים לואקר ונוטלה | עוגיות פיסטוק | עוגיות שוקולד קוקוס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.