fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

כשמסתכלים על העוגיות האלו, הן ניראות כמו עוגיות נקניק שוקולד פשוטות למדיי. אך לאחר הביס הראשון כל מה שחשבתם הולך להשתנות. מה שמסתתר בפנים הוא טורט דק מלא בגנאש שוקולד סמיך, שמגלגלים לצורת גליל וטובלים בעוד קצת שוקולד ולבסוף בקוקוס. עוגיות שוקולד קוקוס רכות, המזכירות כדורי שוקולד משודרגים.

עוגיות שוקולד קוקוס | צילום: ספיר דהן
עוגיות שוקולד קוקוס | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת עוגיות שוקולד קוקוס

לטורט

  • 3 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 30 גרם קמח (3 כפות).

למילוי

  • 125 גרם שוקולד מריר.
  • 75 מ”ל שמנת מתוקה.

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר.
  • 50 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 75 גרם חמאה רכה.
  • 100 מ”ל חלב (2\1 כוס פחות כף).
  • 150 גרם קוקוס לבן לגילגול.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מתחילים בהכנת הטורט: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר, מקציפים כ-5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים את הקמח ומעבדים מעט עד להטמעה.
  4. מקפלים את התערובת בעזרת לקקן, כדי לוודא שלא נשארו שאריות של קמח בתחתית הקערה.
  5. מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית נמוכה 26*38 ס”מ, ומורחים את הבלילה בשכבה דקה ואחידה.
  6. מכניסים לאפייה למשך כ-10-11 דק’ בלבד.
  7. כשהטורט חם הופכים אותו על נייר אפייה נקי, מקלפים בזהירות את נייר האפייה שעליו נאפה הטורט ומניחים לצינון.
  8. הכנת המילוי: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה (יש לערבב בין פולס לפולס) ומניחים בצד עד לשימוש.
  9. בעזרת גלגלת, חוצים את הטורט ל-5 רצועות שוות, וכל רצועה חוצים ל-3 ריבועים שווים.
  10. מניחים על משטח עבודה ריבוע טורט אחד. מורחים בעזרת פלטה שכבה אחידה של מילוי שוקולד, על הצד הבהיר ומגלגלים לצורת גליל.
  11. ממשיכים באותו האופן עד לסיום, ומניחים את העוגיות במקרר למשך כ-30 דק’.
  12. הכנת הציפוי: בקלחת מניחים את כל חומרי הציפוי, ממיסים על אש נמוכה עד להמסה מלאה ומניחים לצינון כ-3 דק’.
  13. טובלים כל עוגיה בציפוי השוקולד, מגלגלים בקוקוס ומעבירים למקרר עד להתייצבות.
עוגיות שוקולד קוקוס | צילום: ספיר דהן
עוגיות שוקולד קוקוס | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • כמות הבלילה של הטורט לא מתאימה לתבנית התנור.
  • שימו לב לזמני האפייה.
  • אני השתמשתי בתבנית מונעת הדבקה לכן לא ריפדתי בנייר אפייה, אם אין ברשותכם תבנית דומה יש להשתמש בנייר אפייה.
  • מהכמות הנ”ל יוצאות כ- 15 עוגיות.
  • במידה ונשאר לכם מהציפוי תוכלו להעביר אותו לקופסה, ולשמור במקרר. או להוסיף ביסקוויטים ולהכין נקניק שוקולד.

אולי תאהבו גם: עוגת רולדה עגולה | עוגת שוקולד לבן וקוקוס | באונטי ביתי – חטיף קוקוס ושוקולד טבעוני | קוביות בראוניז קוקוס ושוקולד

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.