fbpx




איך אתם אוהבים לשתות את כוס התה שלכם? האמת, אחרי שתכינו את העוגיות האלו, התה יהיה רק תירוץ. עוגיות קנטוצ’יני איטלקיות, קריספיות ומדהימות הנאפות פעמיים בדומה לביסקוטי. במקור, עוגיות הקנטוצ’יני מגיעות אלינו מהעיר פראטו שבטוסקנה. בד״כ אופים את העוגיות עם שקדים, אך כאן בחרתי להשתמש בפיסטוקים שהוסיפו למראה ולטעם.

מצרכים

  • 2 ביצים L.
  • 250 גרם קמח.
  • 4 גרם אבקת אפייה.
  • 100 גרם סוכר.
  • קורט מלח.
  • 30 גרם שמן.
  • 100 גרם פיסטוקים טבעיים.
  • כפית גרידת לימון (אופציונלי).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר ושמן, ושופכים אל תערובת היבשים.
  4. בעזרת מזלג מערבבים את התערובת עד שנוצרים גושי בצק.
  5. מוסיפים פיסטוקים וגרידת לימון ולשים בעזרת הידיים לכדור בצק (הבצק אמור להיות דביק, ניתן לשמן מעט את הידיים כדי למנוע הידבקות).


    עוגיות קנטוצ'יני איטלקיות | צילום: ספיר דהן

  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, בעזרת ידיים משומנות יוצרים 2 גלילים צרים וארוכים.


    עוגיות קנטוצ'יני איטלקיות | צילום: ספיר דהן

  7. מכניסים לתנור לאפייה של כ- 30 דק’.
  8. מצננים את הגלילים, חותכים כל גליל לפרוסות ומסדרים שוב על גבי נייר אפייה (אין לפרוס את הגלילים כשהם חמים אחרת הם יתפרקו).


    עוגיות קנטוצ'יני איטלקיות | צילום: ספיר דהן

    עוגיות קנטוצ'יני איטלקיות | צילום: ספיר דהן

  9. מכניסים לתנור לאפייה נוספת של כ-15 דק’.
  10. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.

חשוב לדעת

  • ניתן להמיר את הפיסטוקים בשקדים.
  • ניתן לוותר על גרידת הלימון.

אולי תאהבו גם: עוגיות רול פיצוחים | עוגת טורט דבש ואגוזי מלך | עוגת קינדר דליס שכולם אוהבים | עוגת מדוביק – עוגת שכבות רוסית עם דבש ושמנת חמוצה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.