עוגיות רול פיצוחים הן עוגיות רכות מבפנים, מעט קראנצ׳יות מבחוץ, ועם מלית מתוקה של פיצוחים וגרידת לימון. עכשיו, אחרי התיאור הקצר הזה – מכירים את זה שסיימתם להכין עוגיות, שמתם אותן בצנצנת על השיש, לא עוברת שניה ואתם פותחים אותה כדי לטעום “אחד” ואז עוד אחד… ועוד מישהו עובר במטבח וגם הוא רק “טועם” ותוך פחות מיממה הצנצנת התרוקנה לגמרי? אז תכוננו – זה בדיוק מה שיקרה כשתכינו את העוגיות האלה.

עוגיות רול פיצוחים מהירות הכנה, קלילות וטעימות להפליא.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן
עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן

מצרכים לבצק העוגיות

  • 230 גרם קמח לבן.
  • כפית אבקת אפייה.
  • 100 גרם נטורינה \ מחמאה בטמפ’ החדר.
  • 50 גרם שמן.
  • 70 גרם אבקת סוכר.

מצרכים למלית הפיצוחים

  • 40 גרם פקאנים.
  • 50 גרם שקדים.
  • 20 גרם פיסטוקים.
  • 30 גרם אגוזי מלך.
  • 20 גרם סוכר.
  • מעט גרידת לימון.
  • חלבון אחד.

אופן ההכנה

  1. בקערה שמים נטורינה \ מחמאה רכה ואבקת סוכר ומעבדים לתערובת קרמית. (ניתן לעבד ביד בעזרת כפפה או במיקסר).


    עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן

  2. מוסיפים שמן וקמח + אבקת אפייה.
  3. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק.


    עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן

  4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר למשך כ- 40 דק’.
  5. בינתיים מכינים את המלית: במעבד מזון עם להב פלדה שמים את כל הפיצוחים (ללא הסוכר והחלבון) וטוחנים לפירורים דקים אך לא לאבקה.
  6. מעבירים לקערה, שמים סוכר, גרידת לימון וחלבון ומערבבים היטב לאיחוד.


    עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן

    עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן
  7. לאחר המנוחה, מוציאים את הבצק מהקירור ומחלקים ל- 3 כדורים שווים.
  8. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים כל כדור לעלה דק. (חשוב לקמח כדי שהעלה לא ידבק לשיש ויקשה על הגילגול).
  9. יוצרים מהמלית “נחש” ומניחים על צד העלה.


    עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן

  10. מגלגלים צמוד כל האפשר לגליל ארוך וצר.


    עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן

  11. חותכים כל גליל לכמה חתיכות, ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.


    עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן

  12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות למשך כ- 12-15 דק’ עד שתחתית העוגיה זהובה מעט (העוגיות לא צריכות להיות זהובות מדיי).
  13. מניחים לצינון מלא לפני שמרימים אותן.
  14. מפדרים אבקת סוכר.
עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן
עוגיות רול פיצוחים | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • אני השתמשתי בשקדים ואגוזים טבעיים, אך גם קלויים יתאימו.
  • הבצק מאוד עדין ורך. אם בעת הגילגול הבצק נקרע מעט, לא להילחץ – פשוט להדק את הקרע בידיים 🙂
  • ניתן לוותר על גרידת הלימון במלית.
  • הבצק חייב מנוחה בקירור – אין לוותר על שלב זה.

אולי תאהבו גם: עוגיות גרעינים וחמוציות | עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | עוגיות שיבולת שועל ושקדים ב-5 דקות | עוגיות ריבה סנדוויץ׳

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הוואטסאפ? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.