fbpx




אומנם יש לי המון מתכונים לעוגות גבינה בבלוג, אך עוגת גבינה קרמל ובייגלה היא הפייבוריטית שלי. לא רק שהיא נראית כאילו יצאה מקטלוג, היא טעימה ברמות שממש קשה לי להסביר לכם, אז פשוט תצטרכו להכין אותה כדי להבין. עוגת גבינה קרמל ובייגלה מורכבת מתחתית דקה של בייגלה וחמאה, מעל מלית גבינה וקרמל אפויה ולסיום קישוטי קצפת ועוד קצת בייגלה. תתכוננו כי היא הולכת להיות מסמר הערב (במיוחד אם אתם הולכים להכין אותה לחג השבועות).

עוגת גבינה קרמל ובייגלה | צילום: ספיר דהן
עוגת גבינה קרמל ובייגלה | צילום: ספיר דהן

עוגת גבינה קרמל ובייגלה – מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ

לתחתית

  • 200 גרם בייגלה שמיניות.
  • 100 גרם חמאה מומסת.
  • 20 גרם סוכר (2 כפות).

לקרמל

  • 140 גרם סוכר (2\1 כוס +4 כפות).
  • 140 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 4\1 כפית מלח.

למלית גבינה

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 450 גרם גבינת שמנת 25% (2 קופסאות).
  • 200 גרם שמנת חמוצה (קופסה אחת).
  • 120 גרם סוכר (2\1 כוס +2 כפות).
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות).

לטופינג

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • 10 גרם פודינג וניל (כף).
  • חופן בייגלה שמיניות.

אופן הכנת עוגת גבינה קרמל ובייגלה

  1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה (מבפנים), ולאחר מכן עוטפים את התבנית ב-2 שכבות של נייר כסף (מבחוץ) כדי שהמים לא יחדרו לעוגה בזמן האפייה.
  2. במעבד מזון טוחנים את הבייגלה והסוכר, ומעבירים לקערה רחבה.
  3. ממיסים את החמאה, שופכים אל תערובת הבייגלה ומערבבים.
  4. שופכים אל תוך התבנית, מהדקים לשכבה אחידה ומניחים בצד עד לשימוש.
  5. הכנת הקרמל: בקלחת מניחים סוכר, ומבשלים על אש נמוכה עד להמסה וקבלת צבע עינברי (שימו לב שהוא לא נשרף).
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים בעזרת כף עץ \ סיליקון (היזהרו השמנת עלולה לשפריץ).
  7. הקרמל מתגבש מסביב לכף ומתקשה, אך אין סיבה להילחץ ממשיכים לערבב במשך כ-3 דק’ עד שהוא נמס בחזרה והתערובת מסמיכה מעט (תוכלו לראות בסירטון).
  8. מכבים את האש, מוסיפים את המלח ומערבבים עד שהוא נטמע.
  9. משאירים בצד עד להכנת מלית הגבינה.
  10. הכנת מלית הגבינה: בקערה רחבה מניחים גבינת שמנת וסוכר, וטורפים.
  11. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים, ומוסיפים גם את הקורנפלור וטורפים שוב.
  12. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, וטורפים עד שהן נטמעות ומתקבלת בלילה אחידה ונוזלית.
  13. שופכים את הקרמל אל תערובת הגבינות וטורפים עד שהקרמל נטמע, והבלילה מקבלת צבע עינברי.
  14. שופכים את הבלילה מעל תחתית הבייגלה.
  15. מניחים את התבנית בתוך תבנית התנור, וממלאים את תבנית התנור במים חמים עד 4\3 גובה.
  16. מכניסים בזהירות אל תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 20 דק’.
  17. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כ-40 דק’. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לעוד כ-שעה.
  18. מוציאים את התבנית, ומניחים לה להתקרר בטמפ’ החדר.
  19. לאחר הקירור מחלצים את נייר הכסף, מכסים את העוגה בנילון נצמד ומעברים למקרר למשך לילה שלם.
  20. לטופינג: מוציאים את העוגה מהמקרר וחותכים למשולשים שווים.
  21. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים שמנת מתוקה ופודינג וניל לקצפת יציבה אך לא נוקשה מדיי.
  22. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר סנט הונורה ומזלפים מעל כל משולש, לסיום מניחים בייגלה.

חשוב לדעת

  • את העוגה שומרים במקרר עד כ-4 ימים.
  • תוכלו לקשט את העוגה לפי טעמכם האישי.
  • תוכלו להמיר את הבייגלה בביסקוויטים, באותה הכמות.

אולי תאהבו גם: עוגת גבינה בית מלון | עוגת גבינה ושוקולד אפויה | חיתוכיות גבינה ופיסטוק | עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתכינו

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.