נתחיל בזה שיש אינספור מתכונים לעוגת גבינה אפויה קלאסית באינטרנט, חפשו בגוגל ״עוגת גבינה אפויה״ ותבינו. אך למרות כל המתכונים הקיימים, החלטתי לשתף אתכם במתכון מנצח שאני תמיד מכינה, ושאף פעם לא מאכזב.

תסכימו איתי שאין על שבת בבוקר עם עוגת גבינה אפויה טעימה, פשוטה, עם נגיעות וניל ומרקם קרמי אחרי שבוע קשוח?

עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתאכלו | צילום: ספיר דהן
עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתאכלו | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • יש להוציא את הביצים והגבינות מקירור כ- 40 דק’ לפני תחילת ההכנה.
  • יש לסנן את הגבינות מנוזלים.
  • אני השתמשתי בתבנית 24 ס”מ.
  • יש להניח בתחתית התבנית נייר אפייה ולעטוף את התבנית ב-2 שכבות של נייר כסף בכדי למנוע מהמים לחדור לעוגה.
  • יש לרפד גם את דפנות התבנית בנייר אפייה.


    עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתאכלו | צילום: ספיר דהן

מצרכים

  • 500 גרם גבינה לבנה.
  • 225 גרם גבינת שמנת (אני השתמשתי בנפוליאון 25%).
  • 5 ביצים L.
  • 200 גרם סוכר.
  • כפית תמצית וניל.
  • 10 גרם פודינג וניל (כף).
  • 30 גרם קורנפלור (3 כפות).
  • קורט מלח.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בתבנית התנור שמים מים עד 2\1 מגובהה ומכניסים אל התנור (המים שבתבנית יוצרים לנו סביבת אדים)
  3. מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים.
  4. בקערה מניחים את החלמונים עם 100 גרם סוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה.


    עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתאכלו | צילום: ספיר דהן

  5. מוסיפים את תמצית הוניל וטורפים שוב.


    עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתאכלו | צילום: ספיר דהן

  6. מוסיפים את הגבינות וטורפים היטב עד שהבלילה אחידה וחלקה.


    עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתאכלו | צילום: ספיר דהן

  7. בקערת מיקסר נקייה ויבשה שמים את החלבונים עם קורט מלח ומקציפים כ- 2 דקות עד לקבלת בועות קטנות.
  8. עוצרים את פעילות המיקסר, מוסיפים 100 גרם סוכר שנותר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה, אך לא נוקשה מדיי.
  9. מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת החלבונים אל תערובת הגבינות ומקפלים בעזרת לקקן.
  10. מעבירים את הבלילה לתבנית, ומניחים אותה בתוך התבנית עם המים החמים (זהירות מכוויות).
  11. אופים כ- 15 דק’ בחום של 180 מעלות.


    עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתאכלו | צילום: ספיר דהן

  12. לאחר 15 דק’ מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים למשך כשעה.
  13. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לעוד שעה נוספת.
  14. לאחר מכן עוטפים את העוגה ומכניסים למקרר ללילה שלם.
  15. למחרת, משחררים את התבנית, מורידים את דפנות נייר האפייה וחותכים למשולשים.
  16. ניתן לפדר מעל העוגה מעט אבקת סוכר.

חשוב לדעת

  • מומלץ להשתמש בתמצית וניל איכותית.
  • ניתן להוסיף לבלילה גם מעט גרידת לימון.
  • את העוגה מאכסנים במקרר כשהיא מכוסה היטב.

אולי תאהבו גם: קראנץ גבינה ריקוטה ושוקולד צ׳יפס | חיתוכיות יוגורט וגבינה | עוגת גבינה אפויה עם תחתית קוקוס ושוקולד | עוגת גבינה יפנית

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הוואטסאפ? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.