fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת גזר? יש כאלה שיאמרו שזה לא נשמע מגרה במיוחד, אז במקרה הזה הם טועים. עוגת גזר מושלמת שאף פעם לא מאכזבת. היא רכה, עשירה, גבוהה וממכרת! יש לה ריח של קרמל וצבע מושלם, ומעל – קרמבל פקאן שמוסיף עוד טעם מיוחד וטקסטורה מעניינת שפשוט משתלבת.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים לעוגה

  • 2 גזרים גדולים מגורדים דק.
  • 3 ביצים L.
  • 90 גרם סוכר לבן.
  • 80 גרם סוכר חום כהה (הסוג הרטוב).
  • 140 גרם קמח.
  • 40 גרם אגוזי פקאן טבעיים קצוצים גס (לא קלויים).
  • 170 גרם שמן.
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 2\1 כפית קינמון.
  • 2\1 כפית אבקת סודה לשתייה.

מצרכים לקרמבל

  • 40 גרם חמאה.
  • 50 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים דק.
  • 30 גרם סוכר חום כהה.
  • 50 גרם קמח.

אופן ההכנה

  1. מתחילים להכין את הקרמבל: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, פקאן ואת הקמח ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גדולים (לחלופין ניתן ללוש בידיים בעזרת כפפה).
  2. מעבדים מעט לקבלת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-30 דק’ לפחות.

    עוגת גזר וקרמבל פקאן | צילום: ספיר דהן

  3. הכנת העוגה: בקערה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ואגוזי פקאן ומניחים בצד.
  4. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום ומקציפים לקבלת תערובת תפוחה.
  5. מנמיכים את המיקסר ומוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה מלאה.
  6. מוסיפים את החומרים היבשים, מעט בכל פעם עד לאיחוד.
  7. מוסיפים את הגזרים המגורדים וממשיכים בעיבוד.
  8. משמנים היטב שתי תבניות אינגליש קייק (או תבנית ארוכה אחת גדולה) ומחלקים את הבלילה באופן שווה.
  9. מוציאים מהמקפיא את הקרמבל אגוזי פקאן, מפוררים בעזרת הידיים לפירורים קטנים ומפזרים מעל העוגה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ- 45 דק’ עד שקיסם שהוכנס במרכז העוגה יוצא יבש (במידה ואפיתם בשתי תבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר).
  11. מניחים לצינון מלא בטמפ’ החדר.

חשוב לדעת

  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא עטופה היטב.
  • ניתן להפוך את העוגה לפרווה ולוותר על הקרמבל, העוגה מדהימה גם בלעדיו.
  • ניתן להחליף את אגוזי הפקאן שבתוך העוגה לאגוזי מלך.

ממליצה לבדוק עוד מתכונים שלי 🙂
עוגת טורט אגוזי לוז גבוהה ורכה | עוגת גבינה אפויה עם תחתית קוקוס ושוקולד | עוגת שמרים קראנץ׳

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.