אז אחרי שעוגת גבינה יפנית כיכבה כאן בבלוג לא מעט, הגיע הזמן לפנות מקום לדבר הבא: עוגת גבינה לא פחות יפה וטעימה. עוגת גבינה קרמית ועדינה, עם תחתית של טורט קוקוס ושוקולד שמשתלבת נהדר! הנוזלים של הגבינה חודרים לתחתית העוגה ותורמים לרכות, ובנוסף שילוב הצבעים פשוט משגע (כפי שניתן לראות מהתמונה ההורסת).

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • אני בחרתי לאפות את העוגה בתבנית עגולה גדולה (28 ס”מ), כי מלכתחילה רציתי שהעוגה לא תצא גבוהה מדיי. במידה ואתם רוצים עוגה גבוהה יותר, אני ממליצה לכם לאפות בתבנית יותר קטנה או לחילופין להכפיל כמויות.
  • את התחתית אופים חצי אפייה, לאחר מכן היא עוברת אפייה נוספת יחד עם עוגת הגבינה.

מצרכים לתחתית

  • 2 ביצים L מופרדות לחלבונים וחלמונים.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 50 גרם קמח.
  • 5 גרם אבקת אפייה.
  • 50 גרם קוקוס.
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • 10 גרם קקאו (כף).
  • 20 גרם שוקולד מריר מגורד.

מצרכים לעוגת גבינה

  • 3 ביצים L.
  • 120 גרם סוכר.
  • 300 גרם גבינה לבנה.
  • 225 גרם גבינת שמנת 25% נפוליאון של תנובה (גביע).
  • 30 גרם קורנפלור.
  • מעט גרידת לימון.
  • כפית תמצית וניל.

מצרכים לציפוי

  • 200 גרם שמנת חמוצה 15%.
  • כף אבקת סוכר.
מצרכים לעוגת גבינה אפויה עם תחתית קוקוס ושוקולד | צילום: ספיר דהן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מתחילים בהכנת התחתית: בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומניחים בצד (מלבד השוקולד המגורד).
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים חלבונים וסוכר, מקציפים עד להיווצרות מרנג יציב אך לא נוקשה מדיי.
  4. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד להטמעה.
  5. מוסיפים את השמן בזרם דק עד לספיגה, מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת היבשים עד לסיום.
  6. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את השוקולד המגורד ומקפלים בעזרת לקקן.
  7. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ושופכים את הבלילה.
  8. מיישרים בעזרת פלטה ומכניסים לאפייה של כ-15 דק’.
הכנת הבלילה לתחתית העוגה | צילום: ספיר דהן
  1. בנתיים מכינים את בלילת עוגת הגבינה – בקערה גדולה טורפים את הגבינות עם הסוכר עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וטורפים היטב.
  3. מנפים אל הבלילה את הקורנפלור וטורפים.
  4. מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים היטב.
  5. כשתחתית העוגה יוצאת מהתנור, שופכים מעל את בלילת הגבינה ומכניסים לאפייה של 150 מעלות כ- 50 דק‘ (העוגה מוכנה כשהיא יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז).
  6. בקערה מניחים שמנת חמוצה עם כף אבקת סוכר וטורפים.
  7. כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים בשכבה דקה את השמנת חמוצה.
  8. מכניסים שוב לתנור ל- 150 מעלות כ- 5 דק’.
  9. מוצאים מהתנור ומניחים לצינון מלא.
  10. מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם כשהיא מכוסה היטב.
עוגת גבינה אפויה עם תחתית קוקוס ושוקולד | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • ניתן להחליף את הציפוי בקצפת, או כל ציפוי אחר שאתם אוהבים.
  • את העוגה שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב עד ל- 4 ימים.
  • ניתן להוסיף לבלילת הגבינה גם מעט שוקולד מגורד.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend