fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

העוגה הזאת כל כך רכה ועדינה, מרגישים את האגוזים הקלויים בכל ביס והגובה שלה מדהים. ניתן לפרוס אותה ולמלא בשכבות של קרם, או לצפות אותה בשכבה דקה מלמעלה. אפשר לוותר על הציפוי (היא מדהימה גם בלעדיו) ולהשאיר את העוגה פרווה כך שהיא יכולה להתאים גם לקינוח של אחרי הארוחה. טורט אגוזי לוז שהיא פשוט תאווה לעיניים.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

טורט אגוזי לוז | צילום: ספיר דהן
טורט אגוזי לוז | צילום: ספיר דהן

מצרכים

  • 6 חלבונים L.
  • 100 גרם סוכר.
  • 6 חלמונים L.
  • 70 גרם סוכר (4\1 כוס+ כף ראו הערות).
  • 100 גרם שמן (1/2 כוס).
  • 120 מ”ל מיץ תפוזים סחוט (1/2 כוס).
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס.
  • 210 גרם קמח (1/2 1 כוסות ).
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 20 גרם קוקוס (2 כפות).

לטופינג

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
  • 1/4 כוס חלב.
  • כף גדושה מחית פרלינה.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות וקולים את האגוזים כ-8 דק’ בתנור (להיזהר לא לשרוף). לאחר הקירור מנקים את האגוזים מהקליפה, וטוחנים מעט לקבלת תערובת אגוזים גסה.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים חלבונים עם 100 גרם סוכר (1/2 כוס) ומקציפים לקצף יציב.
  3. בנתיים בקערה טורפים חלמונים עם יתרת הסוכר (70 גרם) עד לקבלת תערובת תפוחה.
  4. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים וטורפים לאיחוד.
  5. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, קוקוס והאגוזים ומוסיפים לתערבות החלמונים מעט בכל פעם עד שהקמח נטמע ואין גושים.
  6. לאחר שקצף החלבונים מוכן, מאחדים בין התערובות, מוסיפים בכמה פעמים מהקצף אל תערובת החלמונים ומקפלים לאיחוד.
  7. מעבירים את הבלילה לשלוש תבניות אינגלייש קייק או לתבנית אחת עגולה 24 ס״מ ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כ- 40-50 דק’ (במידה ואתם מחלקים את הבלילה לתבניות אינגלייש קייק יש לבדוק את העוגות כבר לאחר 35 דק’ של אפייה).
  8. מניחים בטמפ’ החדר עד לצינון מלא.
  9. במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה את כל חומרי הציפוי לקצפת יציבה ומורחים בשכבה אחידה על העוגה.
  10. ניתן לפזר על הציפוי מעט אגוזים טחונים.

חשוב לדעת

  • אם הכנתם את העוגה ללא ציפוי, ניתן לשמור אותה בטמפ’ החדר עד כ-4 ימים.
  • ניתן להשמיט את הקוקוס, אך טעמו לא דומיננטי והוא בהחלט מוסיף.

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.