⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
גם אם אתם מחפשים עוגות כשרות לפסח, את העוגה הזו אני ללא ספק הולכת לאמץ בכל השנה ולא רק בפסח. עוגת טורט אגוזים רכה ועשירה שלא תאמינו שהיא ללא קמח! עוגה עשירה באגוזים, נימוחה וממש קלה להכנה. האורחים שלכם לא יאמינו שהיא כשרה לפסח!
מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ
תוכן עניינים
- 6 ביצים L בטמפ’ החדר- מופרדות.
- 180 גרם אגוזי מלך טבעיים טחונים דק (4\3 1 כוסות).
- 50 גרם קמח תפוחי אדמה (5 כפות).
- 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית).
- 150 גרם סוכר (2\1 כוס + 5 כפות).
- 50 גרם סוכר – ראו הערות (4\1 כוס פחות כף).
אופן הכנת עוגת טורט אגוזים כשרה לפסח
- בקערה רחבה מניחים חלמונים וסוכר (150 גרם– 2\1 כוס + 5 כפות), וטורפים היטב עד לאיחוד.
- מערבבים קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה יחד, שופכים אל קערת החלמונים וטורפים היטב.
- מוסיפים אל הבלילה את אגוזי המלך הטחונים וטורפים מעט עד להטמעה (יש לטחון את האגוזים בפולסים קצרים כדי שלא יפרישו שומן ויהפכו לעיסה).
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וסוכר (50 גרם- 4\1 כוס פחות כף), מקציפים יחד במשך כ-5 דק’ עד להיווצרות קצף יציב, אך לא נוקשה מדיי.
- מקפלים את קצף החלבונים אל התערובת בכמה פעמים (יש להימנע מעיבוד יתר).
- מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה, ומשמנים גם את הדפנות וגם את התחתית במעט שמן.
- שופכים את הבלילה, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ- 40-50 דק’ (התחילו עם 40 דק’ והוסיפו במידת הצורך).
- מצננים לחלוטין וזוללים.
חשוב לדעת
- העוגה צונחת מעט לאחר האפייה, מכיוון שיש בה מעט מאוד קמח תפוחי אדמה.
- אין שמן במתכון, זו לא טעות 🙂
- ניתן לאפות את העוגה בתבניות אינגליש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר.
אולי תאהבו גם: עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן