fbpx




את העוגה הזו אני ללא ספק הולכת לאמץ בכל השנה ולא רק בפסח. עוגת טורט אגוזים רכה ועשירה שלא תאמינו שהיא ללא קמח! עוגה עשירה באגוזים, נימוחה וממש קלה להכנה. האורחים שלכם לא יאמינו שהיא כשרה לפסח!

עוגת טורט אגוזים כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן
עוגת טורט אגוזים כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ

  • 6 ביצים L בטמפ’ החדר- מופרדות.
  • 180 גרם אגוזי מלך טבעיים טחונים דק (4\3 1 כוסות).
  • 50 גרם קמח תפוחי אדמה (5 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית).
  • 150 גרם סוכר.
  • 50 גרם סוכר (4\1 כוס) (ראו הערות).

אופן הכנת עוגת טורט אגוזים כשרה לפסח

  1. בקערה רחבה מניחים חלמונים וסוכר (150 גרם), וטורפים היטב עד לאיחוד.
  2. מערבבים קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה יחד, שופכים אל קערת החלמונים וטורפים היטב.
  3. מוסיפים אל הבלילה את אגוזי המלך הטחונים וטורפים מעט עד להטמעה.
  4. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וסוכר (50 גרם- 4\1 כוס), מקציפים יחד במשך כ-5 דק’ עד להיווצרות מרנג יציב, אך לא נוקשה מדיי.
  5. מקפלים את המרנג אל התערובת בכמה פעמים (יש להימנע מעיבוד יתר).
  6. מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה, ומשמנים גם את הדפנות וגם את התחתית במעט שמן.
  7. שופכים את הבלילה, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ- 40-50 דק’ (התחילו עם 40 דק’ והוסיפו במידת הצורך).
  8. מצננים לחלוטין וזוללים.

חשוב לדעת

  • העוגה צונחת מעט לאחר האפייה, מכיוון שיש בה מעט מאוד קמח תפוחי אדמה.
  • אין שמן במתכון, זו לא טעות 🙂
  • ניתן לאפות את העוגה בתבניות אינגליש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר.

אולי תאהבו גם: עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.