fbpx




פסח בפתח, ומי לא מחפש מתכונים לעוגות טעימות אך כשרות לפסח? אז הפעם לקחתי על עצמי לשתף לפחות 3-4 מתכונים טעימים, קלים וכמובן כשרים לפסח. המתכון הראשון הוא עוגת שכבות שוקולד לבן. עוגה בעלת שכבות דקות ונימוחות, בטעמי שוקולד לבן ווניל. עוגה קלה להכנה, מרשימה וללא גלוטן. עוגת שכבות שוקולד לבן כשרה לפסח, שתוכלו אפילו לאמץ בכל ימות השנה.

עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | צילום: ספיר דהן
עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • אני השתמשתי בתבנית מונעת הדבקה (נונ-סטיק) של ארקוסטיל , לכן לא ריפדתי את התבנית בנייר אפייה, במידה ואין ברשותכם תבנית דומה חובה לרפד את התבנית בנייר אפייה (אחרת יהיה לכם נורא קשה לחלץ).
  • תוכלו להכפיל כמויות, ולאפות את העוגה על תבנית התנור. וכך גם לקבל עוגה בעלת שכבות רבות יותר.
  • העוגה מאוד רכה ועדינה, הרימו את השכבות בעדינות.

מצרכים – עוגת שכבות שוקולד לבן – תבנית מלבנית 26*28

  • 4 ביצים L מופרדות, בטמפ’ החדר.
  • 100 גרם שוקולד לבן.
  • 40 גרם חמאה.
  • 30 מ”ל שמנת מתוקה (3 כפות).
  • 40 גרם קמח תפוחי אדמה (4 כפות).
  • 20 גרם סוכר (2 כפות).
  • 60 גרם סוכר – ראו הערות (4\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל.

לקרם

  • 350 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל \ מחית וניל.
  • 30 גרם פודינג וניל (3 כפות).

אופן ההכנה

  1. בקערה מניחים חמאה, שוקולד לבן ושמנת מתוקה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (לערבב בין פולס לפולס)
  2. בקערה נוספת מניחים חלמונים, סוכר (20 גרם- 2 כפות) ותמצית וניל, טורפים היטב עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה וטורפים שוב.
  4. מוסיפים אל קערת החלמונים את תערובת השוקולד הלבן, וטורפים היטב (יש לוודא שתערובת השוקולד לא חמה).
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וסוכר (60 גרם- 4\1 כוס), מקציפים במשך כ-5 דק’ עד להיווצרות מרנג יציב אך לא נוקשה.
  6. מעבירים כ-3 כפות מהמרנג אל בלילת השוקולד ומקפלים.
  7. מוסיפים את שאר המרנג ומקפלים שוב בעדינות, עד לקבלת בלילה אחידה ונוזלית.
  8. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, שופכים את הבלילה ומישריים בעזרת פלטה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-11-13 דק’.
  10. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים נייר אפייה על משטח עבודה והופכים את העוגה על הנייר.
  11. מקלפים בזהירות את נייר האפייה שהעוגה נאפתה עליו (כשהעוגה עוד חמה, אחרת יהיה קשה לקלף).
  12. מניחים את העוגה לצינון מלא, ולאחר מכן חותכים את העוגה ל-3 חלקים שווים (במידה והכפלתם כמויות, יצאו לכם יותר שכבות).
  13. הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את כל המצרכים יחד, ומקציפים כמה דק’ לקרם יציב. מניחים צנתר עגול בתוך שקית זילוף, ממלאים את השקית בקרם ומניחים בצד עד לשימוש.
  14. הרכבת העוגה: מניחים שכבה אחת של העוגה על צלחת הגשה או על תבנית רחבה (לא יהיה ניתן להרים את העוגה לאחר ההרכבה, לכן מרכיבים אותה מלכתחילה על כלי הגשה).
  15. מזלפים קרם על שכבת העוגה ומישרים בעזרת פלטה קטנה.
  16. מניחים שוב שכבת עוגה, ומזלפים מעל קרם.
  17. מניחים את השכבה האחרונה, ומזלפים פסים לאורך העוגה.
  18. חותכים את הקצוות מעט, כדי לחשוף את השכבות היפות.
  19. קוצצים גס שוקולד לבן, ומפזרים מסביב לעוגה.
  20. מכניסים את העוגה לקירור של כ- 3 שעות לפחות.

חשוב לדעת

  • את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב.
  • תוכלו לקשט את העוגה כפרי דמיונכם 🙂 .

אולי תאהבו גם: עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן | עוגת שכבות שוקולד צ’יפס | עוגת שוקולד לבן וקוקוס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.