fbpx




עוגיות סבלה שוקולד קטנטנות ופריכות, ללא גלוטן וכשרות לפסח! תוכלו לנשנש אותן ככה כמו שהן, או אפילו להכין מהן עוגיות סנדוויץ ולמלא אותן בממרח נוטלה. העוגיות ממש קלות להכנה, וניתן להקפיא אותן לאחר החיתוך ולאפות כשמתחשק.

עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן וכשרות לפסח | צילום: ספיר דהן
עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן וכשרות לפסח | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-25 עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן

  • 60 גרם חמאה רכה.
  • 50 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • חלמון מביצה L.
  • 80 גרם קמח תפוחי אדמה.
  • 20 גרם קקאו (2 כפות).

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מניחים חמאה רכה וסוכר, מעבדים עד להיווצרות תערובת קרמית (ניתן לעבד גם במיקסר עם וו גיטרה).
  2. מוסיפים את החלמון וטורפים לאיחוד.
  3. מנפים אל הקערה את קמח תפוחי האדמה ואבקת הקקאו.
  4. מעבדים עד להטמעה (הבצק צריך להיות מעט דביק).
  5. חוצים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מגלגלים על נייר אפייה כל חלק לגליל צר וארוך, ומכניסים למקפיא למשך כ-25 דק’.
  6. חותכים את הגלילים לעוגיות, ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.




    עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן וכשרות לפסח | צילום: ספיר דהן



    עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן וכשרות לפסח | צילום: ספיר דהן

  7. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-20 דק’.

חשוב לדעת

  • במידה והבצק דביק מדיי, תוכלו להכניס אותו לקירור למשך כ-20 דק’ ואז ליצור גלילים.
  • אין בעוגיות חומרי תפיחה, זו לא טעות 🙂
  • את העוגיות שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • תוכלו להוסיף לבצק העוגיות מעט אגוזים גרוסים להוספת קראנציות.

אולי תאהבו גם: עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.