אצלי, עוגת סולת נקראת גם ״העוגה של אמא״ 🙂

אמא שלי מכינה אותה כבר שנים, ובכל פעם שהיא שואלת את אבא שלי ״איזו עוגה תרצה לשבת?״ הוא תמיד (אבל תמיד) יגיד עוגת סולת!

האמת, בצדק. היא טעימה, רכה ואוורירית, ספוגה בסירופ מתוק, והקוקוס משתלב בה כל כך טוב.

זו העוגה היחידה שבה אני לא משתמשת במשקל, אלה בכוסות, בדיוק כמו ״מתכון הסבתות״ המקורי.

אז רוצו להכין ואל תשכחו: כשאוכלים אותה, לא סופרים קלוריות!

ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ:

מצרכים לעוגה

  • 1 כוס סולת. 
  • 1 כוס קמח.
  • 1 כוס שמן.
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי. 
  • מעט גרידת תפוז. 
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים. 
  • 1 כוס קוקוס. 
  • 1 אבקת אפייה. 
  • 1 שקית סוכר וניל / כפית תמצית וניל. 
  • כף שומשום. (לא חובה) 

לסירופ סוכר

  • כוס סוכר 
  • ¾ כוס מים 
  • כמה טיפות של לימון סחוט. 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  2. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מתחילים להקציף את החלבונים. 
  3. ברגע שמתחיל להיווצר מעט קצף לבן, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והוניל וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ומבריק אך לא סמיך מידי. 
  4. מנמיכים את עוצמת המיקסר מעט, מוסיפים את החלמונים לאט לאט עד לאיחוד.
  5. בזרם איטי, מוסיפים את השמן עד ספיגה, ואחריו את מיץ התפוזים והגרידה.
  6. מוסיפים קמח, סולת, ואת הקוקוס, ומערבלים מעט בעזרת המיקסר.
  7. לסיום, מקפלים את התערובת עם לקקן.
  8. משמנים את התבניות ושופכים את בלילת העוגה.
  9. ניתן לפזר מעט שומשום, ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 45 דק’. (כל תנור והעוצמה שלו, לכן כדאי לבדוק את העוגה כבר לאחר 35 דק’ בעזרת קיסם). 
  10. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ:  בסיר קטן שמים את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה של כ-5 דק’.
  11. כשהסירופ מתחיל להסמיך מעט, מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים לצינון.
  12. כשהעוגה יוצאת מהתנור, (בעודה חמה) שופכים את סירופ הסוכר ומשאירים אותה להתקרר עד כדי הגעה לטמפ’ החדר.

 חשוב לדעת

  • ניתן לאחסן את העוגה מחוץ למקרר, עטופה היטב למשך כ-4 ימים.
  • הסירופ אינו חובה, אך מאוד מומלץ – עוגת סולת אוהבת סירופ!
  • יש אפשרות להמיר חצי מכמות הקוקוס בשקדים או אגוזים טחונים לאבקה.  

יש לכם שאלות? מוזמנים לכתוב לי למטה, אשתדל לענות לכולם 🙂

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend