fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת סולת או עוגת בסבוסה, לא משנה איך תקראו לה, מדובר באחת העוגות הכי מוכרות בכל בית. עוגת סולת קלילה, רכה ואוורירית עם נגיעות של הדרים, שספוגה בסירופ סוכר שמעניק לה עסיסיות וטעם משובח. עוגה טעימה וקלה להכנה שלא תפסיקו ליישר.

עוגת סולת של פעם | צילום: ספיר דהן
עוגת סולת של פעם | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגה – תבנית מרובעת 26 ס”מ

  • 6 ביצים L בטמפ’ החדר – מופרדות.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 200 גרם סולת (כוס). 
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 100 גרם קוקוס (כוס).
  • 200 גרם שמן (כוס).
  • 240 מ”ל מיץ תפוזים \ מים (כוס). 
  • כפית גרידת תפוז \ לימון.
  • שומשום- לציפוי (לא חובה). 

לסירופ סוכר

  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 240 מ”ל מים (כוס).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  2. בקערה מערבבים קמח, סולת, קוקוס ואבקת אפייה, ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים, ומקציפים כ-2 דק’ עד להיווצרות בועות קטנות.
  4. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עד להיווצרות קצף יציב אך לא סמיך מדיי.
  5. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את החלמונים עד להטמעה.
  6. מוסיפים בזרם איטי את השמן עד לספיגה, ולאחר מכן את מיץ התפוזים והגרידה.
  7. מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת היבשים, ומעבדים עד להטמעה. לסיום, מקפלים בעדינות את הבלילה בעזרת לקקן, כדי לוודא שלא נשארו שאריות של קמח בתחתית הקערה.
  8. משמנים את התבנית במעט שמן, ושופכים את הבלילה.
  9. מפזרים מעל העוגה מעט שומשום, ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 45-50 דק’. (כל תנור והעוצמה שלו, לכן כדאי לבדוק את העוגה כבר לאחר 40 דק’). 
  10. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ:  בקלחת מניחים סוכר ומים. מבשלים על אש נמוכה עד להמסת הסוכר והסמכה קלה, מכבים ומשאירים לצינון.
  11. כשהעוגה יוצאת מהתנור, שופכים את סירופ הסוכר ומשאירים אותה להתקרר עד כדי הגעה לטמפ’ החדר (אני פחות אוהבת את העוגה רטובה מאוד, לכן אני שופכת רק מחצית מסירופ הסוכר, אך זה לגמרי נתון לבחירתכם).

 חשוב לדעת

  • ניתן לאחסן את העוגה מחוץ למקרר, עטופה היטב למשך כ-4 ימים.
  • תוכלו להכין את עוגת הסולת בתבניות אינגליש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר.

אולי תאהבו גם: עוגת שיפון קפה | עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | עוגת שיפון וניל | עוגת שיש שוקולד וניל

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.