fbpx



מכירים את זה שנשארו לכם כמה בננות בודדות שצבעם השתנה והן כבר לא בשיאן? ובכן, ברוכים הבאים למועדון. זה בדיוק הזמן להכין עוגת בננות! למרות שאני לא מחובבי עוגות הפרי, אפילו אני התאהבתי בה! עוגת בננות בחושה, רכה וריחנית שכל מה שצריך בשביל להכין אותה זה 5 דק’ פנויות (כולל שטיפת כלים).

עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | צילום: ספיר דהן
עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית ארוכה 10*30 ס”מ

  • 250 גרם קמח.
  • 150 גרם סוכר.
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 2 ביצים L.
  • 100 גרם שמן.
  • 3 בננות (+ בננה אחת לקישוט).
  • כף מיץ לימון.
  • 2\1 כפית קינמון (אופציונלי).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה שמים 3 בננות, סוכר ומיץ לימון.
  3. מעבדים למשך כ-דקה לבלילה חלקה.
  4. מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים שוב עד לאיחוד.
  5. מעבירים את הבלילה לקערה גדולה, מוסיפים קמח, קינמון ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהקמח נטמע ואין גושים. (הימנעו מעיבוד יתר, על מנת לשמור על מרקם אוורירי).


    עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | צילום: ספיר דהן


    עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | צילום: ספיר דהן


    עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | צילום: ספיר דהן

  6. משמנים את התבנית ושופכים את הבלילה.
  7. חוצים את הבננה הנוספת לאורך, ומניחים (מעל) לאורך העוגה.
  8. אופים למשך כ- 35-40 דק’.
  9. מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר (אופציונלי).

חשוב לדעת

  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב, עד כ- 3 ימים. בימים הקיץ מומלץ לשמור בקרור.

אולי תאהבו: עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | עוגת מייפל ושקדים | עוגת טורט אגוזי לוז גבוהה ורכה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.