fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת שיפון היא עוגה גבוהה, אוורירית ורכה כמו ענן. עוגה במרקם קליל שנמסה בפה בכל ביס. שם העוגה מגיע מהמרקם הנעים של העוגה כמו בד שיפון, אז אל תדאגו – לא תמצאו קמח שיפון ברכיבי העוגה 🙂 עוגת קלה להכנה שתקצור ים מחמאות ותהפוך להיות אחת העוגות הקבועות אצלכם בבית.

עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן
עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת עוגת שיפון – תבנית אנג’ל 24 ס”מ

  • 6 ביצים L מופרדות בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 210 גרם קמח (1/2 1 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).
  • 120 גרם שמן (2\1 כוס+ כף).
  • כפית גרידת לימון.
  • קורט מלח.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוסראו הערות).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה, 200 גרם סוכר (כוס), קורנפלור, מים ושמן.
  3. טורפים היטב לבלילה אחידה וסמיכה.




    עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן



  4. מוסיפים חלמונים וגרידת לימון, וטורפים שוב עד להטמעה.




    עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן




  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת בועות קטנות.
  6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה (100 גרם- 2\1 כוס) , עד לקבלת קצף יציב ורך אך לא נוקשה (חשוב לשים לב לא להקציף יותר מדיי, אלא עד למרקם רך).





    עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן





  7. מעבירים 2\1 מכמות קצף החלבונים אל הקערה, ומקפלים בעזרת לקקן עד לאיחוד.
  8. מוסיפים את שאר הקצף, ומקפלים שוב.




    עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן





  9. שופכים את הבלילה אל התבנית, ומכניסים לתנור לאפייה של 55-60 דק’.
  10. כשהעוגה יוצאת מהתנור, הופכים אותה ומשאירים אותה כך עד לצינון מלא.
  11. לאחר הצינון, עוברים עם פלטה ארוכה על התחתית ודפנות התבנית ומשחררים את העוגה.

חשוב לדעת

  • ניתן להמיר את המים למיץ תפוזים.
  • אם בחרתם לאפות את העוגה בתבנית עגולה ולא בתבנית אנג’ל, יש לשמן את התבנית.
  • זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור, לכן בידקו את העוגה לאחר כ- 50 דק’ והוסיפו במידת הצורך.
  • ניתן להמיר את גרידת הלימון בגרידת תפוז, אך אל תוותרו לגמרי.
  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב, עד כ-4 ימים.
  • ניתן להוסיף לבלילה כ-50 גרם שוקולד מגורר.

אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | פאי לימון קלאסי | קינוח ארבע שכבות לט”ו באב

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.