fbpx




עוגת שיפון וניל היא עוגה גבוהה, אוורירית ורכה כמו ענן. עוגה במרקם קליל שנמסה בפה בכל ביס. שם העוגה מגיע מהמרקם הנעים של העוגה כמו בד שיפון, אז אל תדאגו – לא תמצאו קמח שיפון ברכיבי העוגה 🙂 עוגת קלה להכנה שתקצור ים מחמאות ותהפוך להיות אחת העוגות הקבועות אצלכם בבית.

עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן
עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת עוגת שיפון וניל – תבנית אנג’ל 24 ס”מ

  • 6 ביצים L מופרדות בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 215 גרם קמח (4\3 1 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).
  • 120 גרם שמן (2\1 כוס).
  • כפית גרידת לימון.
  • קורט מלח.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוסראו הערות).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה, 200 גרם סוכר (כוס), קורנפלור, מים ושמן.
  3. טורפים היטב לבלילה אחידה וסמיכה.




    עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן



  4. מוסיפים חלמונים וגרידת לימון, וטורפים שוב עד להטמעה.




    עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן




  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת בועות קטנות.
  6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה (100 גרם- 2\1 כוס) , עד לקבלת קצף יציב ורך אך לא נוקשה (חשוב לשים לב לא להקציף יותר מדיי, אלא עד למרקם רך).





    עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן





  7. מעבירים 2\1 מכמות קצף החלבונים אל הקערה, ומקפלים בעזרת לקקן עד לאיחוד.
  8. מוסיפים את שאר הקצף, ומקפלים שוב.
  9. משמנים מעט את תחתית התבנית, ושופכים את הבלילה (לרוב לא משמנים את התבנית הזו, אך אני מצאתי לנכון לשמן מעט רק את התחתית, אך זה לא חובה היא יוצאת נהדר גם ללא שימון כלל).





    עוגת שיפון וניל | צילום: ספיר דהן





  10. מכניסים לתנור לאפייה של 55-60 דק’.
  11. כשהעוגה יוצאת מהתנור, הופכים אותה ומשאירים אותה כך עד לצינון מלא.
  12. לאחר הצינון, עוברים עם פלטה או סכין על דפנות התבנית ומשחררים את העוגה.

חשוב לדעת

  • ניתן להמיר את המים למיץ תפוזים.
  • אם בחרתם לאפות את העוגה בתבנית עגולה ולא בתבנית אנג’ל, יש לשמן את התבנית.
  • זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור, לכן בידקו את העוגה לאחר כ- 50 דק’ והוסיפו במידת הצורך.
  • ניתן להמיר את גרידת הלימון בגרידת תפוז, אך אל תוותרו לגמרי.
  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב, עד כ-4 ימים.

אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | פאי לימון קלאסי | קינוח ארבע שכבות לט”ו באב

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.