fbpx




עוגת קסטלה היא עוגת ספוג יפנית, שהגיעה ליפן ע”י סוחרים פורטוגלים שביקרו בה במאה ה-16. כיום עוגת הקסטלה קיבלה גרסאות שונות, ביניהן עם מאצ’ה, דבש ושוקולד. לרוב אופים את עוגת הקסטלה בתוך תבנית עם מים חמים, ממש כמו עוגת גבינה. אני ויתרתי על כך והיא עדיין יצאה מדהימה! בחרתי להכין אותה כעוגת שכבות בטעמי שוקולד וקפה. העוגה היתה כל כך רכה וטעימה שהיא חוסלה במהירות שיא, והיתה הצלחה מסחררת.

עוגת קסטלה שוקולד קפה | צילום: ספיר דהן
עוגת קסטלה שוקולד קפה | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת עוגת קסטלה שוקולד קפה – תבנית קפיץ עגולה 24 ס”מ

לעוגת הקסטלה

  • 6 ביצים L מטמפ’ החדר- מופרדות.
  • 100 גרם קמח (כוס פחות 4 כפות)
  • 15 גרם קקאו (כף וחצי).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 75 גרם שוקולד מריר.
  • 75 גרם חמאה.
  • 90 מ”ל חלב.
  • כפית תמצית וניל.

לסירופ

  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 60 מ״ל מים חמים (1/4 כוס).
  • 5 גרם קפה נמס מגורען (כפית).

לקרם שוקולד קפה

  • 75 גרם שוקולד מריר.
  • 40 מ”ל שמנת מתוקה (4 כפות).
  • 5 גרם קפה נמס מגורען (כפית).
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).

לקישוט

  • 50 גרם שוקולד מריר מגורד.

אופן הכנת עוגת קסטלה שוקולד קפה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותה מעט.
  3. בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד, חמאה וחלב. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).





    עוגת קסטלה שוקולד קפה | צילום: ספיר דהן





  4. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה רחבה. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו אל התערובת, וטורפים עד להטמעה.
  5. מוסיפים חלמון אחד בכל פעם וטורפים היטב, מוסיפים גם את תמצית הוניל וטורפים שוב.




    עוגת קסטלה שוקולד קפה | צילום: ספיר דהן




  6. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וסוכר, מקציפים כ-5 דק’ עד להיווצרות קצף יציב אך לא במרקם נוקשה.
  7. מעבירים מחצית מהקצף אל בלילת השוקולד, ומקפלים.





    עוגת קסטלה שוקולד קפה | צילום: ספיר דהן





  8. מוסיפים את יתרת הקצף, ומקפלים עד להטמעה.
  9. שופכים את הבלילה לתבנית, ו”דופקים” מעט להוצאת בועות אוויר.




    עוגת קסטלה שוקולד קפה | צילום: ספיר דהן




  10. מכניסים לתנור ל-150 מעלות למשך 30 דק’, מורידים את חום התנור ל-130 מעלות, ואופים עוד כ-40-45 דק’ (יכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד כמה דק’).
  11. מניחים לצינון מלא, ופורסים את העוגה ל-2 שכבות שוות.
  12. הכנת הסירופ: בקערה קטנה מניחים סוכר, קפה מגורען ומים חמים. מעררבים הכל יחד עד להמסה.
  13. הכנת הקרם: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד, שמנת מתוקה (40 מ”ל- 4 כפות) וקפה נמס.
  14. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, ומניחים לצינון של כ-2 דק’.
  15. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת (250 מ”ל) ופודינג וניל, מקציפים עד להיווצרות קרם יציב אך לא נוקשה מדיי.
  16. מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד.
  17. הרכבת העוגה: על תחתית עגולה מניחים שכבת טורט אחת, מברישים אותה בסירופ קפה ומורחים חצי מכמות הקרם.
  18. מניחים מעל עוד שכבת טורט, ומברישים שוב בסירופ קפה.





    עוגת קסטלה שוקולד קפה | צילום: ספיר דהן




  19. בעזרת פלטה קטנה, מצפים את העוגה עם יתרת הקרם.





    עוגת קסטלה שוקולד קפה | צילום: ספיר דהן




  20. מכניסים את העוגה למקרר למשך שלוש שעות לפחות.
  21. לאחר הקירור מגרדים שוקולד מריר ומפזרים על העוגה.

חשוב לדעת

  • את העוגה שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב.
  • העוגה הכי טעימה ביום לאחר ההכנה, כך היא סופגת את כל הטעמים.
  • העוגה מאוד רכה ועדינה, הרימו את השכבות בזהירות.

אולי תאהבו גם: עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן | עוגת גבינה 3 שכבות | עוגת אופרה צרפתית | עוגת קוגלהוף שמרים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.