fbpx




מה יותר טוב מעוגת גבינה? פסים אישיים (כי מי רוצה לחלוק…) של עוגת גבינה עם 3 שכבות של תענוג. שכבה של ביסקווטים, שכבה של עוגת גבינה אפויה ושכבה של עוגת גבינה קרה. בסוף – מגרדים שוקולד בלונדי שמשלים את כל החוויה.

עוגת גבינה 3 שכבות | צילום: ספיר דהן
עוגת גבינה 3 שכבות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לרינג מלבני 10*24 ס”מ (או תבנית מלבנית באותו הגודל)

לתחתית עוגת גבינה

  • 200 גרם ביסקוויטים וניל.
  • 50 גרם חמאה מומסת.

לשכבת עוגת גבינה אפויה

  • 270 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (אני השתמשתי בגבינת נפוליאון 25%).
  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • כפית תמצית וניל.
  • 50 מ”ל שמנת מתוקה.

לשכבת עוגת גבינה קרה

  • 170 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי.
  • 25 גרם סוכר (2 כפות).
  • 100 מ”ל שמנת מתוקה.

לטופינג

  • 50 גרם שוקולד בלונדי \ שוקולד לבן.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, ומערבבים עם החמאה המומסת.
  3. מרפדים את תחתית הרינג בנייר אפייה, ועוטפים את התבנית כלפי חוץ בנייר כסף (אם אתם משתמשים בתבנית, אז רק לרפד את התבנית בנייר אפייה)




    עוגת גבינה 3 שכבות | צילום: ספיר דהן



  4. משטחים את תערובת הביסקוויטים על התבנית בשכבה אחידה ומניחים בצד עד להכנת בלילת העוגה.
  5. הכנת שכבת עוגת גבינה אפויה: בקערה רחבה מניחים גבינת שמנת וסוכר, וטורפים היטב.
  6. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים עד להטמעתן.
  7. מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת המתוקה, וטורפים שוב לאיחוד.
  8. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים שוב עד שהוא נטמע בבלילה.
  9. שופכים את התערובת מעל שכבת הביסקווטים, מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40-45 דק’ (העוגה צריכה להיות רוטטת מעט במרכז ויציבה בשוליים).




    עוגת גבינה 3 שכבות | צילום: ספיר דהן



  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לצינון מלא.
  11. לאחר שהעוגה התקררה מתחילים בהכנת השכבה האחרונה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת וסוכר ומקציפים יחד למשך כ-3 דק’.
  12. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד להיווצרות קרם.



    עוגת גבינה 3 שכבות | צילום: ספיר דהן



  13. שופכים מעל שכבת העוגת גבינה האפויה, ומישרים בעזרת פלטה קטנה.
  14. עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ללילה שלם.
  15. למחרת מחלצים את העוגה מהרינג, מגרדים מעל שוקולד בלונדי וחותכים לפסים.

חשוב לדעת

  • מהכמות הנ”ל יוצאים כ- 8 פסים אישיים.
  • מומלץ לא להשתמש בגבינת שמנת שהיא פחות מ-25% שומן.

עוד מתכוני עוגות: עוגת אופרה צרפתית | עוגת וניל ברוטב טופי קרמל ובייגלה | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.