⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אוהבים עוגת קרמבו? (מי לא?) – לפניכם עוגת קרמבו משודרגת! בסיס בראוניז שוקולדי ונימוח, קרם מסקרפונה עשיר וגאנש שוקולד קפה. שילוב של טעמים ומרקמים שיוצרים חיבור מושלם ועוגת קרמבו חלומית שתקבל ים של מחמאות.
![עוגת קרמבו | צילום: ספיר דהן](https://sapirs.co.il/wp-content/uploads/2020/11/DSC_9674-1024x683.jpg)
מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ:
תוכן עניינים
לתחתית
- 50 מ”ל חלב.
- 180 גרם שוקולד מריר.
- 4 ביצים.
- 80 גרם חמאה.
- 50 גרם קקאו (5 כפות שטוחות).
- 50 גרם סוכר לבן (4\1 כוס).
לקרם מסקרפונה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה (קופסה).
- 300 מ”ל שמנת מתוקה.
- כפית תמצית וניל.
- 55 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס)
לגאנש שוקולד קפה
- 150 גרם שוקולד מריר.
- 200 מ”ל שמנת מתוקה.
- כפית גדושה של קפה נמס מגורען.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת התחתית: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה.
- מוסיפים חלב וטורפים לאיחוד.
- מנפים אל בלילת השוקולד את הקקאו וטורפים.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים (מבלי להפריד) וסוכר ומקציפים במשך כ-5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
- מוסיפים מעט בכל פעם אל תערובת השוקולד וטורפים לבלילה חלקה.
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ושופכים את הבלילה.
- מכניסים לתנור למשך כ- 30-35 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מניחים לצינון מלא.
- לקרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את גבינת המסקרפונה ומקציפים במשך כ- דקה עד שהגבינה מתרככת.
- מוסיפים תמצית וניל, אבקת סוכר ושמנת מתוקה ומקציפים עד להיווצרות קרם יציב.
- מורחים מעל שכבת הבראוניז ומיישרים בעזרת פלטה.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-שעה.
- לגנאש: בקערה מניחים שוקולד,שמנת וקפה נמס וממיסים בפולסים קצרים.
- מוציאים את העוגה מהמקרר, שופכים מעל את הגאנש ומטים את התבנית לצדדים עד שכל העוגה מצופה בשכבה אחידה.
- מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.
- לאחר הקירור משחררים את התבנית וחותכים למשולשים.
חשוב לדעת
- את עוגת הקרמבו שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב עד ל-3 ימים.
- תוכלו לוותר על הקפה הנמס בגנאש.
- השתדלו לשים לב לזמני האפייה של התחתית בכדי למנוע ממנה להתייבש.
אולי תאהבו גם: עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות